Beperkt treinverkeer

DIEMEN Inwoners van Diemen die met de trein willen reizen ondervinden de komende periode de nodige hinder.

Er stoppen tot en met 20 augustus geen treinen op station Diemen-Zuid. Dit in verband met de vervanging van de perronvloer op het station. Reizigers met bestemming Weesp kunnen gebruikmaken van een stopbus van NS. Reizigers met bestemming Duivendrecht en verder kunnen gebruikmaken van een stopbus naar station Bijlmer Arena en vervolgens verder reizen met de trein. Zij kunnen ook met de metro reizen. Er rijden vandaag (donderdag 15 augustus) geen treinen tussen Weesp, Diemen, Amsterdam Science Park en Amsterdam Muiderpoort. De NS zet stopbussen in, die bij het station in het centrum van Diemen stoppen. Op woensdag 21 en donderdag 22 augustus rijden er opnieuw geen treinen tussen Weesp, Diemen, Amsterdam Science Park en Amsterdam Muiderpoort. Reizigers kunnen dan opnieuw gebruikmaken van stopbussen.


Wandeling in natuur

DIEMEN Natuurgidsen Mirjam Niemans en Chris Barendse uit Amsterdam organiseren op zondagochtend 18 augustus een natuurwandeling door Diemen en Duivendrecht. De wandeling start om 10.30 uur bij de Venserbrug in Diemen. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Mirjam Niemans vertelt dat Chris en zij grote natuurliefhebbers zijn. "Chris is beheerder van de heemtuin van Park Frankendael in de Amsterdam-Oost en ik heb al lang een volkstuin op complex Klein Dantzig in Amsterdam-Oost. Wij verzorgen regelmatig rondleidingen door de natuur." De wandeling van zondag gaat langs de strook van het nieuwe fietspad in Diemen en Duivendrecht, dat langs de snelweg loopt. Mirjam geeft aan dat er veel inheemse planten groeien op plekken waar de mens puin heeft achtergelaten. En dat op een plek waar iedereen normaal gesproken gewoon met de fiets of met de scooter langsrijdt. Mirjam en Chris geven zondag informatie over de planten. Mirjam vertelt dat iedereen zondag welkom is en deelname aan de wandeling gratis is. Aanmelden is niet nodig. "De wandeling duurt ongeveer twee uur, maar deelnemers kunnen uiteraard ook eerder weggaan."