De scootmobielclub van Stichting Welzijn Diemen.
De scootmobielclub van Stichting Welzijn Diemen. Foto: Trudy Kroese

Scootmobielclub trekt er elke maand op uit

DIEMEN De leden van de scootmobielclub van de Stichting Welzijn Diemen (SWD) maken elke eerste dinsdag van de maand een tocht door Diemen.

De start is altijd bij Theater de Omval. De leden van de scootmobielclub rijden via een steeds wisselende route naar Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid, waar van een heerlijke lunch wordt genoten.

Het is dinsdagochtend even na 11.00 uur. Dionne Tool, buurtsportwerker van de SWD en haar collega Marijne Kuperus ontvangen de leden van de scootmobielclub op het terras van Theater de Omval. "We drinken altijd eerst koffie in café Blauw, maar die zaak is nu gesloten vanwege de vakantie. Daarom zitten we nu op het terras", aldus Dionne.

Er zijn diverse mensen met een scootmobiel aanwezig, onder wie een inwoner van Weesp. Hij vindt het leuk om met de leden van de club mee te rijden. Mevrouw Lelijveld uit Diemen heeft er zin in. "Het is altijd heel gezellig met elkaar. We drinken koffie, maken een praatje en gaan dan een stuk rijden." De heer Houweling uit Diemen deelt haar mening. Ook hij geniet van het maandelijkse uitje.

Dionne: "Er wordt elke keer voor een andere route door Diemen gekozen. De mensen zien dus steeds een ander deel van Diemen. We gaan vandaag eerst naar Diemen-Noord en rijden vervolgens naar Huis van de Buurt 't Kruidvat, waar beheerder Paul Heskmap een lunch heeft voorbereid." Dionne en Marijne en de vaste begeleider Corine rijden per fiets mee. Mensen die informatie over de scootmobielclub willen kunnen contact opnemen via telefoonnummer 020-6953783 of de website welzijndiemen.nl bezoeken.