Asne van Echtelt (links) in actie.
Asne van Echtelt (links) in actie.

'Het was een mooie ervaring'

DIEMEN Asne van Echtelt heeft met het Nederlands handbalteam voor speelsters tot zeventien jaar deelgenomen aan het EK in Celje in Slovenië. Nederland is op de vijftiende plaats geëindigd en als gevolg daarvan gedegradeerd.

Hoewel het sportieve resultaat is tegengevallen, kijkt Asne met plezier terug op het EK onder de 17. "Wij hebben niet de resultaten behaald waarop wij voor aanvang van het toernooi hadden gehoopt. Maar ik vond het mooi om het EK mee te maken. Het was een mooie ervaring. Wij zijn ruim een week heel intensief met handbal bezig geweest, met de trainingen en met de wedstrijden."

Hotel

Asne verbleef met de Nederlandse ploeg in een hotel dat vlak bij de sporthal lag waar de wedstrijden werden gespeeld. Haar moeder Ingrid, vader Bart en zus Isis bezochten alle wedstrijden die het Nederlands team tijdens het EK speelde. Zij verbleven op een camping in de buurt van Celje. De opa en oma van Asne bezochten eveneens een aantal wedstrijden.

Asne was als vijftienjarige een van de jongste speelsters in de selectie van het Nederlands team. De meeste speelsters waren zestien of zeventien jaar. Asne kreeg geen speeltijd tijdens de groepsduels tegen Duitsland, Denemarken en Portugal.

Nederland wist zich niet te plaatsen voor de Main Round. Na de groepsfase ging Nederland strijden om de negende plaats. De ploeg die als negende is geëindigd ontving een startbewijs voor het WK onder de 17. Asne kreeg in de wedstrijden na de poulefase speeltijd. Oranje slaagde er echter niet in om de negende plaats te bereiken en eindigde op een teleurstellende vijftiende plaats. Asne start binnenkort met de voorbereiding voor het seizoen 2019-2020. Zij komt uit voor de Amsterdamse handbalvereniging VOC.