Verhuizing

Vervolg van voorpagina.

Olgers: "Ik vind de rekening niet toepasselijk omdat de gemeente pas in actie is gekomen nadat het in de krant was verschenen en niet toen er aan de bel werd getrokken door mijn verhuisbedrijf en de nieuwe bewoners. De gemeente zou ook met mij contact opnemen, maar ik nooit iets van de gemeente gehoord. Maar ik ben blij dat mijn verhuizing door kan gaan zoals gepland."

De reactie van de gemeente. "Het bedrag is geen parkeerontheffing, maar leges voor de vergunning voor het plaatsen van de auto met verhuislift (87,30) en voor het instellen van de wegsleepregeling met twee borden (90,50). Dit moet omdat er anders geen juridische basis is om auto's weg te slepen als die daar toch geparkeerd staan op de dag dat mevrouw gaat verhuizen. De vergunningen zijn aangevraagd door het verhuisbedrijf van mevrouw", aldus een woordvoerder van de gemeente."

De woordvoerder geeft aan dat de opzichter van de gemeente alles tot in de puntjes heeft geregeld. "Zaken als deze kunnen in goed overleg altijd geregeld worden."


Start aanleg glasvezel in Diemen-Zuid

DIEMEN KPN NetwerkNL start op maandag 12 augustus met de voorbereiding van de aanleg van een glasvezelnetwerk in Diemen-Zuid. Dit heeft het bedrijf onlangs bekendgemaakt.

Vanaf 12 augustus gaan glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij de woningen in Diemen-Zuid langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen. Bewoners van Diemen-Zuid kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 15 augustus elke donderdag van 12.00 tot 20.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt op het parkeerterrein van Winkelcentrum Kruidenhof in Diemen Zuid. Inwoners kunnen de postcodecheck op kpnnetwerk.nl doen en zich inschrijven voor updates over glasvezel om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.