Gemeente lost probleem verhuizing op

DIEMEN De gemeente heeft maatregelen genomen om een bewoonster van de Muiderstraatweg in staat te stellen op een efficiƫnte manier te verhuizen.

Monique Olgers verhuist op vrijdag 9 augustus uit haar woning op de bovenste verdieping van Diemerburgh aan de Muiderstraatweg. De straat voor haar woning is al enige tijd opgebroken vanwege de werkzaamheden voor de herinrichting van de Oost-West As. Olgers wees er eerder in het DiemerNieuws op dat er tijdens de verhuizing gebruik moet worden gemaakt van een verhuislift omdat diverse van haar meubels niet door de deur kunnen en/of niet in de lift van het gebouw passen. Het is dus noodzakelijk dat er aan de kant van de Muiderstraatweg ruimte is voor een verhuislift en een verhuiswagen. Het verhuisbedrijf van Olgers en de nieuwe bewoners namen contact op met de gemeente. Dit leidde aanvankelijk niet tot de het gewenste resultaat. Dit resultaat volgde wel nadat het DiemerNieuws de zaak aan de gemeente had voorgelegd.

Op de Muiderstraatweg, vlak naast de trambaan, zijn twee weken geleden stalen platen aangelegd voor de verhuiswagen en de verhuislift. Daar is op vrijdag 9 augustus een wegsleepregeling van kracht. Afgelopen vrijdag is er ook een looppad aangelegd tussen de stalen platen en het trottoir voor modezaak TOF Diemen. Dit stelt de verhuizers in staat om vrijdag hun werk te doen.

De gemeente heeft aangegeven dat zij voor een soortgelijke oplossing zal zorgen als de nieuwe bewoners in september in de woning van Olgers trekken.

Olgers is tevreden met de maatregelen van de gemeente. Niet te spreken is zij echter over het bedrag van 177,80 euro dat de gemeente in rekening heeft gebracht bij het bedrijf dat haar gaat verhuizen.

3