Kleurwedstrijd in teken van Rembrandt

DIEMEN Op zaterdag 7 september wordt de gemeentedag gehouden. Het thema is dit jaar: 'Diemen: van Rembrandt tot nu'.

Kinderen van vier tot tien jaar kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd. In het gemeentehuis, aan de kassa van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran en in de openbare bibliotheek van Diemen kunnen kleurplaten worden afgehaald. Deelnemers kunnen de kleurplaten uiterlijk vrijdag 30 augustus inleveren bij de receptie van het gemeentehuis.

De kinderburgemeester reikt de prijzen op zaterdag 7 september uit. De prijsuitreiking wordt in het gemeentehuis gehouden en begint om 12.30 uur.

Tijdens de gemeentedag worden in het gemeentehuis historische filmpjes vertoond die door de Historische Kring Diemen ter beschikking zijn gesteld. Verder zal er informatie zijn over diverse grote projecten in Diemen waar momenteel aan wordt gewerkt of die in de nabije toekomst worden uitgevoerd.

In de hal van het gemeentehuis zal een etsworkshop zijn en kunnen bezoekers op de foto in de stijl van Rembrandt. Op het voorplein van het gemeentehuis zal Scouting Diemen diverse activiteiten verzorgen en kunnen bezoekers kennismaken met de ambacht 'Vilten kleden' maken.


Handbalsters niet naar Main Round EK

DIEMEN Het Nederlands handbalteam voor speelsters tot 17 jaar is er tijdens het EK in Sloveniƫ niet in geslaagd om de Main Round te bereiken. Asne van Echtelt uit Diemen maakt deel uit van het team.

Nederland verloor in de eerste poulewedstrijd met 21-22 van Duitsland en in het tweede duel werd met 30-30 gelijkgespeeld tegen Denemarken. Oranje stond voor de taak om de laatste poulewedstrijd tegen Portugal met vier doelpunten verschil te winnen. De 35-34 overwinning op de ploeg uit Zuid-Europa was niet genoeg om de Main Round te bereiken. Het Nederlands team speelt nu om de negende plaats. De ploeg die als negende eindigt kwalificeert zich voor het WK.