Een begeleidster schminkt een meisje.
Een begeleidster schminkt een meisje. Foto: Trudy Kroese

Kinderzomerspelen: het waren drie mooie weken

De Kinderzomerspelen zijn vrijdagmiddag afgesloten met de playbackshow. De Kinderzomerspelen zijn ook dit jaar goed bezocht.

DIEMEN De Kinderzomerspelen in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar uit Diemen zijn succesvol verlopen. De kinderen hebben zich drie weken lang goed vermaakt. De Kinderzomerspelen werden georganiseerd door Stichting Welzijn Diemen.

Er waren ook dit jaar uitstapjes tijdens de eerste en tweede woensdag: achtereenvolgens naar Linnaeushof en KidzCity. Elke dinsdag- en donderdagochtend werd er gezwommen.

Algemeen coördinator Danny Post, de drie overige coördinatoren en de begeleiders zorgden ervoor dat de kinderen het naar hun zin hadden en zich in een veilige omgeving konden vermaken. Het toezicht was scherp en er werd voor gezorgd dat geen enkel kind het sportcentrum zonder toestemming van de leiding kon verlaten.

Tijdens de tweede week van de Kinderzomerspelen had Nederland te maken met een hittegolf. De kwik liep diverse dagen op tot ruim boven de dertig graden. De leiding van de Kinderzomerspelen reageerde hier adequaat op. Er werd voor gezorgd dat de kinderen genoeg dronken en de activiteiten vonden tijdens de periode dat het zo warm was vooral binnen plaats. Het was in het sportcentrum koeler dan buiten.

De ouders van wie de kinderen de Kinderzomerspelen bezochten waren zeer te spreken over de activiteiten, begeleiding en de sfeer.

Cynthia uit Diemen bracht haar dochter dagelijks naar het sportcentrum: "Zij gaat de laatste jaren vrijwel elke dag naar de Kinderzomerspelen. Zij vindt het geweldig. Wij passen onze vakantie er zelfs voor aan. De eerste drie weken van de schoolvakantie blijven wij in Diemen. Pas als de Kinderzomerspelen voorbij zijn gaan wij op vakantie. Ik ben zeer tevreden over de begeleiding. De begeleiders zijn lief voor de kinderen." Gabriël uit Diemen deelt die mening. Zijn twee dochters bezochten de Kinderzomerspelen diverse dagen. "Er zijn leuke activiteiten en de begeleiders doen heel goed werk. Verder valt het mij op dat het sportcentrum erg schoon is."

Ook Minizomerspelen trokken dit jaar veel kinderen

Tijdens de eerste twee weken van de Kinderzomerspelen werden ook de MiniZomerspelen voor kinderen van vier tot zes jaar gehouden. Ook dit evenement werd georganiseerd door Stichting Welzijn Diemen. De eerste week vonden de MiniZomerspelen plaats in en rond Huis van de Buurt' t Kruidvat in Diemen-Zuid. Het was de bedoeling om de activiteiten tijdens de tweede week in en rond De Verbinding op het Van Markenplantsoen te houden. Maar in verband met de hittegolf werd er tijdens laatste twee dagen van de tweede week (woensdag en donderdag) uitgeweken naar Huis van de Buurt' t Kruidvat. Dat gebouw is iets koeler dan De Verbinding en in de omgeving zijn meer plekken met schaduw dan op het Van Markenplantsoen. De kinderen vermaakten zich tijdens de hittegolf met activiteiten met water.