Tarieven sporthallen aangepast

DIEMEN De gemeente heeft met ingang van 1 augustus de tarieven voor de binnensportaccommodaties aangepast. Dit heeft het college van B en W onlangs besloten.

Het college van B en W heeft besloten om de tarieven af te stemmen op de grootte van de diverse accommodaties voor binnensporten die door verenigingen en particulieren worden gebruikt. Het betreft kleine bedragen. Het gaat hier om Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan, de sportzaal in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid, de bovenzaal en de benedenzaal van het gymnastiekgebouw in de Schoolstraat en de gymzaal in wijkcentrum Het Noorderlicht in Diemen-Noord.

Tot voor kort was het zo dat de tarieven voor de huur van de bovenzaal en benedenzaal in de Schoolstraat en de gymzaal in Het Noorderlicht relatief laag waren. De tarieven van Sporthal Diemen en de sportzaal in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran waren relatief juist hoog.

Het college van B en W heeft besloten de verhoudingen van de huurprijzen aan te passen. Daarbij is ook rekening gehouden met de huurprijzen in de regio.

De wijziging van deze tarieven wordt geleidelijk in een periode van drie jaar gerealiseerd. Dit is besloten om de gevolgen voor de gebruikers en de gemeente te beperken.