Asne van Echtelt.
Asne van Echtelt.

Asne van Echtelt doet mee aan EK

DIEMEN Handbalster Asne van Echtelt (15) uit Diemen behoort tot de selectie van de Nederlandse ploeg voor speelsters onder de zeventien jaar die vanaf vandaag deelneemt aan het Europees kampioenschap. Het EK onder 17 wordt gehouden in de plaats Celje in Sloveniƫ en duurt van 1 tot en met 11 augustus.

Asne begon op jonge leeftijd met handballen bij de Diemense vereniging SV Zeeburg. Drie jaar geleden stapten Asne en haar zus Isis (18) over naar de Amsterdamse vereniging VOC. Het is de eerste keer dat Asne voor een vertegenwoordigend team is geselecteerd. Zij is als vijftienjarige een van de jongste speelsters van de selectie van Nederland onder de 17.

De Nederlandse handbalploeg is gisteren met het vliegtuig naar Sloveniƫ gereisd. Asne: "Wij zijn ingedeeld in een sterke poule met Denemarken, Duitsland en Portugal. Bij alle wedstrijden moeten wij 100% geven zodat wij verder kunnen komen in het toernooi. Als wij 2 van de 3 wedstrijden weten te winnen plaatsen wij ons waarschijnlijk voor de Main Round. Daarin kunnen ploegen zich kwalificeren voor de halve finale." Het Nederlands team speelt vanmiddag om 13.00 uur tegen Duitsland. Op vrijdag 2 augustus staat de wedstrijd tegen Denemarken op het programma en op zondag 4 augustus wacht de ontmoeting met Portugal.

Asne: "Alle teams die deelnemen aan het EK blijven tot en met 11 augustus in Sloveniƫ. De teams die zich niet plaatsen voor de Main Round spelen na de poulefase om de lagere plekken in de eindklassering." Asne geeft aan dat zij een speelster is die snel is, technisch vaardig en altijd probeert het overzicht te bewaren. Asne speelde het afgelopen seizoen in de B1 van VOC. Haar zus Isis wisselde wedstrijden van de A1 af met wedstrijden van de A2. De samenstelling van de ploegen van VOC voor het seizoen 2019-2020 is nog niet bekend.