Afbeelding
Foto:

Valesca Santokhi

Vrijwilligster MiniZomerspelen
Woont sinds 2006 in Diemen

Hoe vond je de MiniZomerspelen?
"De MiniZomerspelen waren heel geslaagd. Er waren veel kinderen en het was mooi weer. Helaas hadden we te weinig vrijwilligers. Ja, ik heb drie jaar geleden het initiatief genomen omdat er tijdens de Kinderzomerspelen geen activiteiten voor kleuters van vier en vijf jaar waren. Ik heb toen contact opgenomen met Paul Heskamp van Huis van de Buurt 't Kruidvat. Stichting Welzijn Diemen is toen een pilot gaan draaien en afgeslopen weken was het alweer de derde editie van de MiniZomerspelen."

Wat doe je voor werk?
"Ik ben psychiatrisch verpleegkundige bij de GGD. Dat is fascinerend werk."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik kook graag en sta daardoor vaak in de keuken."

Doe je aan sport?
"Ik loop regelmatig hard, meestal een rondje Diemerbos. Maar niet als het heel warm is."

Heb je een favoriete winkel?
"Vondst in de Arent Krijtsstraat. Ik vind het concept leuk. Er zijn vaak onverwachte artikelen te koop en het is niet te duur. De vrouwen die daar werken zijn heel vriendelijk."

Hoe vind je Diemen voor kinderen?
"Onze kinderen zijn 14, 12 en 7 jaar. Er worden steeds meer speelplaatsen voor kinderen aangelegd. De gemeente laat kinderen meedenken over die speelplaatsen. Dat vind ik goed."

Wat kan er beter in Diemen?
"Betaalbare huisvesting voor jongeren. Daarnaast hoop ik dat er een middelbare school in Diemen komt. Wethouder Jeroen Klaasse doet daar erg zijn best voor. Ik hoop dat dit in de toekomst tot een middelbare school leidt."