Mogelijke verhuizing TIW-Survivors

Vervolg van voorpagina.

Wethouder Jeroen Klaasse: "Pas als we vanuit Amsterdam zekerheid hebben over de realisatiedatum van de aanpassingen van Sportpark Middenmeer zullen we in Diemen starten met de aanleg van een accommodatie van HC Diemen en de uitbreiding van de accommodatie van SV Diemen."

"Hopelijk slaagt Amsterdam erin om dit spoedig te realiseren, zodat HC Diemen over één a twee jaar beschikt over een accommodatie in Diemen. Alternatieve locaties voor een hockeyaccommodatie in Diemen zijn onder andere door provinciale regelgeving niet binnen afzienbare termijn voorhanden", aldus Klaasse.


Werk bij station Weesp heeft invloed op treinverkeer

DIEMEN ProRail werkt bijna de hele maand augustus aan het spoor rond Weesp. Van 3 tot en met 25 augustus rijden er daarom vaak geen treinen tussen Bussum-Zuid en Weesp. De werkzaamheden hebben ook invloed op het treinverkeer in Diemen.

Er rijden tussen Weesp en Bussum bussen in plaats van treinen. De NS vraagt rekening te houden met een extra reistijd van 15 minuten tot drie kwartier. Op ns.nl wordt tijdens de werkzaamheden actuele reisinformatie gegeven.

Irma Winkenius, regiodirecteur NS, laat weten dat er zo veel werkzaamheden gelijktijdig plaatsvinden dat ook de situatie per dag kan verschillen. "Reizigers moeten echt per dag en ook vlak voor hun reis goed bekijken naar het beste reisalternatief." Vanaf 14 augustus wordt er negen dagen en nachten gewerkt tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en station Weesp. Een deel van het spoor en elf wissels worden vernieuwd. Tijdens deze werkzaamheden rijden er geen tot zeer beperkt treinen tussen Weesp, Diemen-Zuid en Amsterdam-Zuid. Ook rijden er een aantal dagen geen treinen tussen Weesp en station Muiderpoort. NS zet bussen in. Op 3 augustus begint ProRail met een monsterklus rond station Naarden-Bussum. Er wordt 23 dagen lang non-stop gewerkt aan oude en nieuwe sporen, spoorwegovergangen, wissels en geluidsschermen.