Sportcentrum gaat twee weken dicht

DIEMEN Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid is van maandag 5 augustus tot en met zondag 18 augustus gesloten.

Het sportcentrum gaat elk jaar na afloop van de Kinderzomerspelen enkele weken dicht. Het betreft hier onder meer een bezuinigingsmaatregel van de gemeente. In de schoolvakantie zijn veel mensen op vakantie en wordt er als het weer het toelaat vooral buiten gezwommen. De sluiting van het sportcentrum biedt de gemeente ook de mogelijkheid om noodzakelijk onderhoud te verrichten. Tijdens de komende sluiting worden de vloeren van de doucheruimten vervangen.

Van maandag 19 augustus tot en met zondag 25 augustus hanteert het sportcentrum aangepaste openingstijden. Dit is ook deze week het geval. De aangepaste openingstijden waren ook in de twee weken die aan deze week vooraf gingen van kracht. De aangepaste openingstijden van de afgelopen twee weken en deze week houden verband met de Kinderzomerspelen. De kinderen die deelnemen aan de Kinderzomerspelen zwemmen op dinsdagochtend en donderdagochtend in het zwembad en maken op andere momenten gebruik van de sportzaal en de squashbanen in het sportcentrum.

Voor meer informatie over de openingstijden kan de website: https://www.zwembaddiemen.nl/home/ worden geraadpleegd (kopje: roosterwijzigingen/nieuws).

Jos Muller, manager Sportzaken van de gemeente Diemen: "Op dagen dat het warm was zijn hier toch veel mensen gaan zwemmen. Het was is het zwembad koeler dan buiten. Een aantal bezoekers heeft ons verzocht om tijdens warme dagen langer open te blijven."


Diemerbos weer open voor honden

Vervolg van voorpagina.

"Het Diemerbos is een geliefd bos, voor bezoekers én voor honden, die in het honden-los-gedeelte even kunnen ravotten. Daarom zijn veel honden-uitlaatservices vaste gasten in het bos. We willen hen en de hondenbezitters die de afgelopen periode hun hond elders hebben uitgelaten, bedanken voor hun begrip", aldus Staatsbosbeheer.