Afbeelding

Yvonne Melchers

Kunstschilder
Woont, met onderbrekingen,
32 jaar in Diemen

Vertel een iets over jouw werk.
"Ik schilder realistisch/figuratief. Ik werk in series. De belangrijkste series zijn 'De Noordzee', 'Italiaanse taferelen', Siena Palio Portretten en 'Kamers met uitzicht'. Daarnaast werk ik ook in opdracht."

Wat zijn jouw hobby's?
"Naast mijn werk vooral fietsen op de racefiets. Bijvoorbeeld naar IJburg, maar ik fiets ook regelmatig door de Ronde Hoep."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Dat zijn er twee: Italië en Spanje, mediterrane landen dus. Ik heb in beide landen gewoond en gewerkt, het langst in Italië. Sinds 2012 heb ik mij weer in Diemen gevestigd. Ik ga nog wel regelmatig naar Italië of Spanje."

Wat is jouw favoriete plek?
Het Diemerpark. Vanuit Diemen ben je er zo. Je hoeft alleen maar de Nesciobrug over te gaan. Het Diemerpark ziet er mooi uit. Het gaat steeds meer lijken op de duinen, er zijn veel konijntjes, vogels en zelfs vossen."

Waar ga je heen als je uitgaat?
"Als ik uitga is dat vrijwel altijd in Amsterdam. De musea, een restaurant, de bioscoop of een terrasje, bijvoorbeeld langs de Amstel. Mijn zoon woont vlak bij de Amstel."

Wat kan er beter in Diemen?
"De inzameling van afval. Ik woon in het centrum van Diemen en veel afvalcontainers zien er niet uit. Je krijgt dan soms de indruk dat je in een achterbuurt woont. De mogelijkheden om afval gescheiden aan te bieden moeten veel beter worden. We moeten naar de ene plek om plastic weg te gooien en weer naar een andere plek om bio-afval weg te gooien. Op die manier stimuleer je mensen niet om het afval te scheiden."