Gemeente werkt aan nieuw afvalbeleid

DIEMEN De gemeente gaat de inwoners van Diemen vragen om het afval beter te scheiden. Dit staat in een memo 'Voortgang afvalbeleid' die het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Het college laat weten afgelopen jaar met de voorbereidingen voor een nieuw afvalbeleid te zijn gestart.

"We hebben onderzoek gedaan naar de knelpunten en de kansen en hebben tijdens twee thema-avonden met de gemeenteraad van gedachten gewisseld. We hebben de mogelijkheden voor participatie onderzocht en met verschillende stakeholders gesproken. De participatie-aanpak wordt nu verder uitgewerkt."

Varianten doorrekenen

Het college geeft aan dat afvalbedrijf Meerlanden druk bezig is om de diverse varianten door te rekenen en in modellen vast te leggen zodat die kunnen worden gebruikt bij de besluitvorming. De verwachting is dat de gemeenteraad eind 2019 een besluit neemt over een raadsvoorstel.

"We werken aan een uitgebreide communicatiestrategie waarbij we duidelijke handelingsperspectieven bieden, rekening houden met weerstanden en inspelen op motieven. Daarbij zetten we zowel online als offline middelen in", aldus het college.

2