Plezier in het sportcentrum.
Plezier in het sportcentrum. Foto: Trudy Kroese

Eerste week kinderzomerspelen

DIEMEN De Kinderzomerspelen beleven hun eerste week. Het evenement voor kinderen van zes tot twaalf jaar uit Diemen wordt druk bezocht. De Kinderzomerspelen worden ook dit jaar gehouden in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran. De Kinderzomerspelen worden georganiseerd door Stichting Welzijn Diemen (SWD).

De Kinderzomerspelen zijn maandag van start gegaan. Er waren die dag 171 kinderen. Dinsdag waren er 179 kinderen. Elke dinsdagochtend en donderdagochtend wordt er gezwommen. Kinderen die niet aan het zwemmen deelnemen kunnen op die dagen pas om 12.45 uur in het sportcentrum terecht.

Net als tijdens voorgaande jaren worden er tijdens de Kinderzomerspelen twee uitstapjes gemaakt. Gisteren gingen maar liefst 120 kinderen naar het Linnaeushof. De belangstelling was zo groot dat er grotere bussen werden besteld. Volgende week woensdag gaan de kinderen naar KidsCity. Er is dan plek voor honderd kinderen. Er zijn nog plaatsen vrij. Kinderen kunnen zich inschrijven bij de kassa van de Kinderzomerspelen. Op de dagen dat er uitstapjes worden gehouden zijn er geen activiteiten van de Kinderzomerspelen in het sportcentrum. Het is mooi om te zien: de kinderen die de Kinderzomerspelen bezoeken vermaken zich uitstekend. De sfeer is goed en de activiteiten zijn leuk en afwisselend. Danny Post is namens de SWD algemeen coördinator van de Kinderzomerspelen. Hij krijgt hulp van drie coördinatoren en een groot aantal begeleiders, van wie er velen al jaren meelopen. De veiligheid en het welzijn van de kinderen staan uiteraard op de eerste plaats. De begeleiders houden de kinderen scherp in de gaten en zorgen ervoor dat de kinderen het terrein van de Kinderzomerspelen niet verlaten. De grote spelen zijn favoriet bij de kinderen. Vrijdag is er een spookhuis, dat jaarlijks druk wordt bezocht.