Burgemeester Boog, Harley-Sofia, Madelief, Emilie en Nilaya.
Burgemeester Boog, Harley-Sofia, Madelief, Emilie en Nilaya. Foto: Trudy Kroese

Emilie van Mens is de nieuwe kinderburgemeester van Diemen

DIEMEN Emilie van Mens is dinsdagmiddag door de kinderraad van Diemen gekozen als de nieuwe kinderburgemeester van Diemen. Zij is de opvolgster van Nilaya Holwijn, die ruim anderhalf jaar kinderburgemeester van Diemen is geweest.

De 11-jarige Emilie woont in de wijk Biesbosch in Diemen-Zuid en zit in groep 7 van de A. Bekemaschool in Duivendrecht. Zij start volgend jaar in groep 8 van de school. Drie kandidaten presenteerden zich dinsdag tijdens een speciale vergadering van de kinderraad in het gemeentehuis.

Presentaties

Naast Emilie waren dit Madelief Slingerland (9 jaar, groep 6 De Kersenboom) en Harley-Sofia Lacy (10 jaar, groep 6 De Nieuwe Kring). Alle drie de meisjes hadden hun presentatie goed voorbereid en maakten indruk op de leden van de kinderraad. Na de drie presentaties mochten de leden van de kinderraad in het geheim hun stem uitbrengen. Emilie van Mens werd als vierde kinderburgemeester van Diemen gekozen. Nilaya Holwijn hing haar de ambtsketting om.

De kinderburgemeester is voorzitter van de kinderraad en aanwezig bij diverse gelegenheden in Diemen, zoals de ontvangst van Sinterklaas, de start van de jeugdcross van de DiemerCross, de start van de Diemer Decemberdagen, de Vrijheidsmaaltijd en de herdenking op 4 mei. Er werd dinsdagmiddag tevens afscheid genomen van kinderburgemeester Nilaya Holwijn. Zij leidde de vergadering van de kinderraad voor de laatste keer. Burgemeester Boog bedankte Nilaya voor haar inzet en overhandigde haar cadeaus.

Er werd ook afscheid genomen van de kinderraad. De nieuwe kinderraad van Diemen start in september.