Gemeente erkent problemen inzamelen afval

Vervolg van voorpagina.

Het komt echter vaak voor dat inwoners van Diemen geen contact opnemen met Meerlanden, maar het grofvuil gewoon op straat zetten. Dit blijft in veel gevallen lang op straat liggen. Veel inwoners van Diemen willen dat gemeente hier iets aan doet.

Nieuw afvalbeleid

De gemeente erkent de problemen. "Met de huidige wekelijkse ophaalronde voor grofvuil staat er regelmatig van tevoren aangemeld grofvuil op straat. Als bewoners hun grofafval melden, wordt het op de afgesproken dag opgehaald. Dagelijks worden ondergrondse containerlocaties gecontroleerd op het plaatsen van afval naast de containers. Vaak zijn dit vuilniszakken die niet in de container worden gegooid. Dit afval wordt zo veel mogelijk weggehaald. Dit geldt niet voor grofafval dat niet van tevoren is aangemeld. Dit wordt pas na overleg met het team Handhaving tijdens de eerstvolgende grofvuilroute opgehaald. Daarnaast worden regelmatig boetes uitgedeeld voor verkeerd aangeboden afval. Naast deze aanpak ontwikkelt de gemeente momenteel een nieuw afvalbeleid waarin grofvuil, handhaving, communicatie en een betere service voor afvalscheiding aan bod zullen komen", aldus een woordvoerder van de gemeente.


Ouderenpartij Diemen wil Bomenfonds

DIEMEN De Kindermars naar de Nuon-centrale in Diemen vorige week heeft de Ouderenpartij Diemen geïnspireerd. De partij wil een Bomenfonds in Diemen instellen.

Donderdag 11 juli, als de gemeenteraad de Kadernota bespreekt, zal de fractie dat voorstellen. Tijdens de Kindermars bleek dat veel ouders en kinderen zich zorgen maken over schone lucht. Bomen en planten zijn daarvoor onmisbaar. De kinderen namen vorige week woensdag ook stekken mee naar de Nuon-centrale. De Ouderenpartij Diemen sluit zich aan bij deze zorgen en wil met het Bomenfonds bewonersinitiatieven stimuleren om meer bos en bomen te planten in en bij woonwijken.