Kinderzomer-spelen en Mini-Zomerspelen gaan maandag van start

DIEMEN De Kinderzomerspelen gaan op maandag 15 juli van start. Het evenement voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar duurt tot en met vrijdag 2 augustus. Voor kinderen van de groepen 1 en 2 van de basisscholen in Diemen zijn er MiniZomerspelen.

De Kinderzomerspelen worden georganiseerd door Stichting Welzijn Diemen (SWD). Danny Post is ook dit jaar algemeen coördinator. Hij krijgt steun van Mitchell Post (coördinator sport), Emma Krenn (coördinator creatief), Julia Alberda (coördinator theater) en een groot aantal begeleiders. Kinderen kunnen zich tijdens de Kinderzomerspelen vermaken met activiteiten op het gebied van sport, theater en creatief. Ook zijn er weer diverse aantrekkelijke evenementen, zoals het spookhuis. Ook dit jaar zijn er twee uitstapjes: 17 juli naar de Linnaeushof en 24 juli naar Kidzcity in Utrecht. Op de Facebookpagina Kinderzomerspelen Diemen is het laatste nieuws te vinden. De MiniZomerspelen duren twee weken. Van maandag 15 tot en met donderdag 18 juli zijn er in en rond Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid activiteiten voor kinderen van de groepen 1 en 2 van de basisscholen in Diemen. In de week van maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli worden de MiniZomerspelen in en rond het gebouw De Verbinding op het Van Markenplantsoen gehouden. Er staan activiteiten als sport en spel, dans, creatieve activiteiten en waterpret op het programma. Voor meer informatie en inschrijven: https://www.welzijndiemen.nl/?s=Minizomerspelen.


Zomertennis bij TVDZ

DIEMEN Sporters die een sport beoefenen waarvoor een zomerstop geldt of mensen die altijd al eens hebben willen proberen of tennis iets voor ze is, kunnen in de maanden juli en augustus terecht bij Tennisvereniging Diemen-Zuid (TVDZ).

De tennisclub heeft een voordelige zomeraanbieding. Voor 30 euro koop je een zomerkaartje in het clubhuis en kun je in juli en augustus de baan op. Een tennisracket aanschaffen is niet nodig: wie dat niet heeft, kan er gratis een lenen in het clubhuis van TVDZ op Sportpark De Diemen.