Amber van der Meij met de bronzen medaille.

Bronzen medaille voor Amber

DIEMEN Het Nederlandse damesteam is tijdens het EK beachhandbal in Polen derde geworden. Amber van der Meij uit Diemen maakte deel uit van het team.

De 18-jarige Amber maakte voor het eerste deel uit van de selectie van het Nederlands team. In het verleden boekte zij goede resultaten met diverse nationale jeugdselecties.

Nederland nam het in de poulefase op tegen Roemenië, Turkije, Kroatië en Noorwegen en wist zich te plaatsen voor de Main Round.

Tijdens de Main Round werd er opnieuw volgens een poulesysteem gespeeld. Het Nederlands team wist zich te plaatsen voor de kwartfinales. Oranje won de kwartfinale tegen Griekenland met 2-1 en plaatste zich daardoor voor de halve finales. Nederland verloor met 2-0 van Hongarije en liep daardoor de finale mis.

In de wedstrijd om de bronzen medaille werd Kroatië met 2-0 verslagen. Dit is de eerste medaille in de geschiedenis voor het Nederlandse beachhandbal voor dames. Dankzij deze prestatie heeft het team zich voor het eerst gekwalificeerd voor het WK beachhandbal dat in 2020 in Italië wordt gehouden.
Denemarken werd Europees kampioen. Die ploeg toonde zich in de finale sterker dan Hongarije: 2-0.

Amber van der Meij kijkt terug op een geslaagd toernooi. Zij kreeg in bijna alle wedstrijden speeltijd. Alleen in het duel tegen Roemenië deed zij niet mee.

Amber: "Ik vond het een mooi toernooi waarin ik veel nieuwe ervaringen heb opgedaan. Een EK voor senioren is toch anders dan de jeugdtoernooien die ik heb meegemaakt. Mijn oma, vader, moeder en broer waren aanwezig bij het EK in Polen. Ik hoop uiteraard dat ik word geselecteerd voor het WK dat volgend jaar in Italië wordt gehouden."