Chez Lagcher en Benji Kielman.
Chez Lagcher en Benji Kielman. Foto: Trudy Kroese

Coffeebar Bicker sluit zaterdagmiddag deuren

Coffeebar Bicker aan het Diemerplein 190 sluit op zaterdag 13 juli om 17.00 uur de deuren.

DIEMEN Benji Kielman en zijn vrouw Chez Lagcher startten in augustus 2014 met Coffeebar Bicker. Zij hebben de afgelopen vijf jaar een grote klantenkring opgebouwd.

Er komen veel inwoners van Diemen bij Coffeebar Bicker en op woensdag is de zaak ook in trek bij veel bezoekers van de wekelijkse markt op het Diemerplein.

Chez: "Wij zijn in augustus 2014 gestart met het voornemen om dit voor een periode van vijf jaar te doen. Toen wij onlangs een besluit moesten nemen of wij het huurcontract voor vijf jaar wilden verlengen, hebben wij besloten om te stoppen. Wij hebben dit werk met veel plezier gedaan, maar vinden dat de tijd is aangebroken om iets anders te gaan doen. Wij hebben een aantal opties en oriënteren ons op de toekomst."

Sfeervol

Klanten van Coffeebar Bicker kunnen tot en met zaterdag nog genieten van diverse soorten heerlijke koffie, thee, taart en broodjes. De klanten hebben de sfeer van Coffeebar Bicker altijd gewaardeerd. Zij kunnen binnen plaatsnemen of op het gezellige terras.

Chez: "Het leuke van deze zaak is dat veel mensen hier met elkaar in contact zijn gekomen. Soms nemen mensen plaats aan de grote tafel en raken met elkaar in gesprek. Wij hebben veel vaste klanten. Om een voorbeeld te geven: vrouwen die hier kwamen toen zij zwanger waren en van wie de kinderen nu naar school gaan. Maar er kwamen hier ook oudere mensen die helaas zijn overleden. Mensen noemen onze zaak wel eens een huiskamer."

'Mensen noemen onze zaak wel eens een huiskamer'

Krant lezen

Er zijn ook klanten die ervoor kiezen om rustig een krant of tijdschrift te lezen. Chez en Benji laten die klanten bij voorkeur met rust en staan niet snel aan tafel om te vragen of zij nog een kop koffie willen.
Chez en Benji zijn blij met de verandering van de opstelling van de wekelijkse markt. Bezoekers van de markt lopen langs de horecazaken en dit heeft een positief effect op de klandizie en de sfeer.

Chez en Benji hebben onlangs aan de klanten verteld dat zij zaterdag 13 juli gaan sluiten. Benji: "Diverse klanten aan wie ik het heb verteld dachten dat ik een grap maakte. Zij hebben het vervolgens bij Chez geverifieerd. De meeste klanten vinden het heel jammer dat wij gaan stoppen. Wij zien die reacties als een compliment."

De ruimte van Coffeebar Bicker gaat deel uitmaken van Döner House. Döner House is sinds afgelopen zondagavond voor een periode van bijna drie maanden gesloten. Eigenaar Sedat Sahin vertelt dat de zaak grondig wordt verbouwd en wordt uitgebreid met de ruimte van Coffeebar Bicker. Hierdoor krijgt Döner House de beschikking over veel ruimte, een groot aantal zitplaatsen en een riant terras. Döner House gaat op dinsdag 1 oktober weer open. De klanten kunnen dan genieten van een uitgebreid en gevarieerd assortiment.