Yes-R gaf een spetterend optreden.
Yes-R gaf een spetterend optreden. Foto's: Trudy Kroese

Wereldfestival trekt opnieuw een divers publiek

De derde editie van het Wereldfestival op het Van Markenplantsoen heeft een flink aantal bezoekers getrokken. Er traden veel artiesten op en bezoekers konden genieten van heerlijke hapjes en drankjes, waaronder veel exotische gerechten. Brasserie Drusius stond met een bar op het plein.

DIEMEN Het Wereldfestival werd ook dit jaar georganiseerd door Stichting Roots and Wings en Anthony Pinas, eigenaar van OnPoint Dancelab, in samenwerking met Daarom Diemen.

Het Wereldfestival heeft opnieuw aangetoond dat het een belangrijk onderdeel is van de evenementenagenda in Diemen.

Door het specifieke programma trekt het Wereldfestival ook bezoekers aan die andere evenementen aan zich voorbij laten gaan. Er waren zondag ook weer veel gezinnen met kinderen aanwezig.

Leuke sfeer

Ingrid Baars, bestuurslid van Stichting Roots and Wings, kijkt tevreden terug op de derde editie van het Wereldfestival."Ondanks de finale van het WK voetbal voor vrouwen was het bij het festival weer drukker dan vorig jaar. De optredens van de vele talentvolle artiesten en bands trokken veel publiek. De sfeer was erg leuk. Volgend jaar hopen we nóg meer mensen te zien."

Positief effect

Zij vertelt dat een optreden tijdens het Wereldfestival in Diemen soms een positief effect heeft op de loopbaan van de artiest. "Om een voorbeeld te geven: Lauwtje trad vorig jaar ook bij ons op en had toen veel succes. Sindsdien heeft zij veel hits op haar naam staan en is zij nog bekender geworden. Daarom zijn wij extra blij dat ze dit jaar weer bij ons wilde optreden!"
Extra leuk was dat er ook artiesten uit Diemen optraden zoals rapper Yes-R. Hij zong zelfs een duet met zijn 'grootse fan' Emmelie, die ook de meet-and-greet met de rapper had gewonnen. Panna-voetballer Samir Kali uit Diemen nam het, na zijn demonstratie, op tegen andere voetballiefhebbers.

De organisatie hoopt iedereen volgend jaar weer terug te zien bij de vierde editie van het Wereldfestival.

Demonstratie van OnPoint Dancelab.
Heerlijk eten tijdens Wereldfestival.
Samir Kali demonstreert zijn virtuoze techniek.
Zang en dans op het podium.