185.000 euro meer parkeergeld

DIEMEN Dit jaar komt er 185.000 meer binnen aan parkeergeld en dat biedt ruimte om binnen de gemeente iemand voor driekwarttijd aan te nemen.

Dit staat in de Tweede kwartaalbrief van de gemeente Diemen. Als gevolg van de verdere uitbreiding van het aantal parkeerzones nemen zowel de baten als de administratieve en juridische werkzaamheden toe en daarom moet er iemand worden aangesteld. Het gaat om uitbreiding met 0,75 fte voor administratieve werkzaamheden van de twee huidige medewerkers Ondersteuning parkeren.

Ook is uitbreiding met 0,5 fte nodig voor juridische ondersteuning binnen Parkeren (behandeling conflicten, bezwaar en beroep). De stijging van de salariskosten bedraagt 102.000 euro. Omdat er over de salariskosten ook overhead wordt toegerekend, blijft er een batig saldo van 41.000 euro over.


Meer mensen aan de poort dus meer tijd

DIEMEN De gemeente moet geld vrijmaken voor de opvang van relatief grote groepen nieuwe inwoners die zich laten inschrijven in de gemeente en die allerlei vragen hebben. Het gaat om 80.000 euro.

De afdeling Publiekszaken merkt momenteel een, wat wordt genoemd, 'incidentele groei van activiteiten door de opvang van relatief grote groepen nieuwe inwoners'. Bij de afdeling zijn al alle zeilen bijgezet, maar er is meer nodig, staat in de Tweede Kwartaalbrief van de gemeente.