Lauwtje, bekend van haar laatste hit 'Boing Boing', is een van de artiesten op het podium zaterdag
Lauwtje, bekend van haar laatste hit 'Boing Boing', is een van de artiesten op het podium zaterdag

Veel optredens, heerlijke drankjes
en exotische gerechten

Het Wereldfestival vindt op 7 juli plaats. Het kleurrijke popfestival wordt gehouden op het Van Markenplantsoen en duurt van 12.00 tot 21.00 uur.

DIEMEN Het Wereldfestival werd ook de vorige twee zomers al gehouden en wordt georganiseerd door Stichting Roots and Wings in samenwerking met Anthony Pinas, eigenaar van OnPoint Dancelab, en Daarom Diemen.

Ingrid Baars, bestuurslid van Stichting Roots and Wings, blikt vooruit op het evenement. "Het aanbod is weer divers. Er zijn optredens van bekende artiesten, er zijn dansvoorstellingen en ook dit jaar kunnen de voetjes van de vloer bij de kizombaworkshop van Mistura Movement van Suleika Pauli en Selwin Fredriks. Suleika en Selwin zijn internationaal bekend door hun mooie shows en workshops waarmee ze iedereen aan het dansen krijgen."

Hosts

De hosts van het Wereldfestival zijn Shaggy MC en Danicio. Shaggy MC is een veelgevraagde host bij dancebattles, clubs, dj's en festivals zoals Kwaku, waar hij de #Bijlmerbattle presenteerde. Danicio is bekend door zijn deel-

'We willen mensen bij elkaar brengen'

name aan het tv programma 'Temptation Island'.

'Diemen is het meest multiculturele dorp van Nederland'

Het festival begint om 12.00 uur. Van 12.00 tot 12.45 uur is er een set van de jonge DJ Khadrix en zijn er dansoptredens van de Kids van Amsterdam Oost en OnPoint Dancelab. De officiƫle opening van het festival wordt om 12.55 uur verricht door burgemeester Erik Boog.

Voor jong en oud

Anthony: "Omdat we graag mensen bij elkaar willen brengen, hebben we daarna tot 21.00 uur een gevarieerd programma voor jong en oud met o.a. headliner Lauwtje, bekend van haar laatste hit 'Boing Boing', en latin superband Accion Con Clave, die al op veel grote podia heeft gespeeld, zoals het Summer Breeze Latin Festival in het Vondelpark Openluchttheater." Bezoekers kunnen tijdens het Wereldfestival ook genieten van heerlijke drankjes en exotische gerechten van de wereldmarkt. Ook zal BraidsByBeej weer aanwezig zijn om haren in te vlechten. Er kunnen hennatattoos gezet worden en kids kunnen zich laten schminken.
Ingrid: "Diemen is het meest multiculturele dorp van Nederland en het Wereldfestival zorgt ervoor dat mensen met allerlei verschillende achtergronden zich aan het publiek kunnen presenteren en elkaar ook kunnen ontmoeten. De afgelopen twee jaar was de sfeer heel leuk."

Het volledige programma is te vinden op de website: www. wereldfestivaldiemen.nl.