Nuijens stapt op, en nu?

DIEMEN Na het aftreden van Jorrit Nuijens zijn zijn taken voorlopig verdeeld over de andere collegeleden. GroenLinks Diemen gaat op zoek naar een andere wethouderskandidaat.

Nuijens was eerste locoburgemeester, Jeroen Klaasse (D66) is dat nu en hij heeft onder andere afvalverwerking in zijn portefeuille erbij gekregen. Een onderwerp waar nogal wat om te doen is. Lex Scholten (PvdA) neemt het dossier biomassacentrale over. Een lastig dossier, waarover de gemeenteraad nog voor de zomer zal worden gevraagd te beslissen over het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen.

Na overleg hebben de coalitiepartijen GroenLinks, D66 en PvdA besloten dat het vertrek van Nuijens geen aanleiding geeft om de samenwerking te veranderen. De huidige coalitie heeft 12 zetels: GroenLinks 5 zetels, D66 4 zetels en PVDA 3 zetels. Dat betekent dat GroenLinks Diemen nu op zoek gaat naar een nieuwe wethouder. De selectiecommissie bestaat uit fractievoorzitter Nicole van Engelen, Roel Niessen (secretaris bestuur) en oud-wethouder Ruud Grondel. Het bestuur van GroenLinks heeft deze commissie gevraagd om zo snel mogelijk – liefst nog voor aanvang van het nieuwe raadsjaar – een kandidaat voor te dragen.