Ouderenpartij verwacht verhoging afvalstoffen heffing

DIEMEN De Ouderenpartij Diemen beticht de gemeente ervan de halve waarheid te spreken inzake de voor volgend jaar geplande verhoging van de onroerendzaakbelasting met 5 procent. Het college verzwijgt dat in de Kadernota óók een verhoging van de afvalstoffenheffing wordt aangekondigd, zo luidt de beschuldiging.

Onlangs kwam de gemeente met een persbericht over de Kadernota 2020, waarin onder andere wordt gesteld dat het college van B en W volgend jaar alléén de onroerendzaakbelasting met 5 procent wil verhogen. "Toch is het waarschijnlijk dat in 2020 een stijging van de afvalstoffenheffing niet geheel kan worden voorkomen", schrijft de Ouderenpartij Diemen.

Belabberde afvalscheiding

De oorzaak voor de tweede verhoging is een 'belabberde' afvalscheiding in Diemen. "Het college beweert dat het de bewoners te moeilijk wordt gemaakt om afval te scheiden, en dat het de bewoners te gemakkelijk wordt gemaakt om hun afval ongescheiden aan te bieden", laat de Ouderenpartij Diemen onder meer weten. De partij is van mening dat het college de schuld hiervan te gemakkelijk bij de inwoners neerlegt.


Ontwikkeling Holland Park gaat weer goed

DIEMEN De bouw van de appartementencomplexen in Holland Park, die vorig jaar stil kwam te liggen door het faillissement van aannemer Moonen, is dit jaar weer voortvarend opgepakt. De verwachting is dat blok 20 nog eind dit jaar en de blokken 18 en 19 in 2021 opgeleverd worden. Verder loopt de bouw van de uitbreiding van de Campus voorspoedig. De eerste units worden volgende maand opgeleverd.

Dit staat in de tweede kwartaalbrief van de gemeente Diemen. Inmiddels is voor wat betreft de Campus gestart met de tweede fase van de Europese aanbestedingsprocedure voor de ontwikkeling van Holland Park West. Hier komen maximaal 750 woningen en een brede school voor 700-750 leerlingen.