Samen met de kok werd een driegangendiner bereid.
Samen met de kok werd een driegangendiner bereid. Foto: Trudy Kroese

Samen koken en eten in
Huis van de Buurt 't Kruidvat

DIEMEN Samen koken en daarna gezellig samen eten. Drie gezinnen deden vorige week mee aan het kookcafé 'Gezond eten voor weinig geld' in Huis van de Buurt 't Kruidvat.

Het was een idee van kinderburgemeester Nilaya Holwijn. Tijdens de Landelijke Dag voor Kinderburgemeesters in Diemen vorig jaar kregen zij en haar collega's de opdracht iets te organiseren voor kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben. Nilaya: "Tijdens het kookcafé leren de mensen die komen eten dat zij met weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd kunnen maken. Zij kunnen dan voortaan thuis ook zo'n maaltijd bereiden."

Drie gezinnen uit Syrië en Eritrea kookten samen een aantal heerlijke gerechten onder begeleiding van de vaste kok van het Huis van de Buurt, Mars van Eijk. De producten werden gesponsord door Jumbo Diemen-Zuid. Het was een gezellig samenzijn waarbij iedereen een onderdeel van een driegangendiner bereidde. Uiteraard werden de gerechten daarna samen opgegeten. De gezinnen kregen de recepten mee om thuis ook aan de slag te gaan.