Joyce Hofman (midden) en 4 van haar collega-dierenartsen.
Joyce Hofman (midden) en 4 van haar collega-dierenartsen. Foto: Dierenkliniek Diemen

Steeds meer Diemenaren komen met huisdier naar Dierenkliniek Diemen

Dierenkliniek Diemen is sinds 1 november in de Arent Krijtsstraat 24 gevestigd. Eigenares en dienarts Joyce Hofman vertelt over de kliniek.

DIEMEN Dierenkliniek Diemen is een dependance van Dierenkliniek Watergraafsmeer. Er is ook een dependance in de Javastraat in de Indische Buurt in Amsterdam.

Joyce Hofman trad acht jaar geleden als dierenarts in dienst bij Dierenkliniek Watergraafsmeer. Twee jaar geleden werd zij eigenaar van het bedrijf. "We zijn toen ook gestart met de dependance in de Javastraat 103. Vorig jaar kregen wij de kans om de dierenkliniek van mevrouw Kuhlman in de Burgemeester De Kievietstraat in Diemen over te nemen. Zij ging met pensioen. De praktijkruimte van mevrouw Kuhlman was geen optie voor ons, omdat die te klein was. We zijn op 1 november 2018 met Dierenkliniek Diemen in de Arent Krijtsstraat 24 gestart."

Tijd verdelen

De kliniek in de Arent Krijtsstraat ziet er mooi en modern uit. Er is een behandelkamer en een ruime wachtruimte. De kliniek is goed bereikbaar en bezoekers kunnen hun auto vrijwel altijd in de directe omgeving parkeren, omdat de Arent Krijtsstraat deel uitmaakt van de blauwe zone.

Bij Dierenkliniek Watergraafsmeer en de twee dependances werken naast Joyce nog vijf dierenartsen en tien assistenten. De dierenartsen verdelen hun tijd over de drie klinieken. Joyce werkt elke dinsdagochtend in de kliniek in Diemen. "Alle dierenartsen die bij ons werken hebben hun eigen specialiteit en expertise. Wij hebben intensief contact met elkaar en kunnen met vrijwel alle vragen bij elkaar terecht. Wij hoeven zelden mensen met hun dier naar een specialist te verwijzen."

Operaties aan de Middenweg

'Een huisdier is voor veel mensen heel belangrijk'

Joyce vertelt dat er in de hoofdvestiging aan de Middenweg 205 operaties worden uitgevoerd en dieren kunnen worden opgenomen. Cliƫnten worden indien nodig vanuit de dependances doorverwezen naar de hoofdvestiging. Dierenkliniek Watergraafsmeer is vanuit Diemen makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en de auto.

Betrokken

Als ervaren dierenarts ervaart Joyce dagelijks dat dieren heel veel voor mensen betekenen. "Veel mensen zijn enorm betrokken bij hun huisdier, dit geldt nog eens extra voor mensen die alleen zijn en voor kinderen. Als het dier ziek is vinden zij dat heel erg en willen ze dat het dier snel behandeld wordt. Een huisdier is voor veel mensen belangrijker dan een ver familielid of een vriend die zij zelden zien." Het aantal inwoners van Diemen dat Dierenkliniek Diemen bezoekt neemt toe. "De mensen die in het verleden met hun dier bij mevrouw Kuhlman kwamen komen nu bij ons. Maar er komen steeds nieuwe mensen bij. Ik geloof in mond-tot-mondreclame. Wij doen ons werk goed en mensen vertellen dat vervolgens door."

Dierenkliniek Diemen is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Dierenkliniek Watergraafsmeer heeft ruimere openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 0.900 tot 20.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.