Zwemtalent wint goud en brons op NK

DIEMEN - De 13-jarige Émile Fouzaï uit Diemen was tijdens het Nederlands Kampioenschap dit weekeinde de snelste op de 200 meter vlinderslag. Op de 100 meter vlinderslag werd hij derde.

Afgelopen weekeinde werden in Eindhoven de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen wedstrijdzwemmen lange baan gehouden. Meteen op de eerste dag pakte de Diemense zwemmer het goud na een spannende race, waarin hij na 175 meter weg wist te zwemmen van de nummer 2 en bijna 3 seconden eerder aantikte. Een dag later veroverde Émile een bronzen medaille op de 100 meter vlinderslag, waarbij hij zich in de laatste 10 meter naar het podium zwom.


Met glasvezel langs de deuren

DIEMEN Vanaf 24 juni gaan glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij de woningen in Diemen Centrum langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen.

Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.


Hardhandige aanhouding verklaard

DIEMEN Kritiek op sociale media op de aanhouding van een man die ruzie maakte bij een tankstation in Diemen wordt door de politie gepareerd.

"Omdat zijn aanwezigheid zeker zou leiden tot nieuwe escalatie restte onze collega's na herhaaldelijk verzoeken niets anders meer dan de man aan te houden. Tijdens het boeien trok de man zijn arm weg, waardoor de betrokken collega hem gecontroleerd naar de grond moest brengen om alsnog de boeien om te doen. Daarna ging de man mee de auto in", laat de politie onder meer weten.

Op www.diemernieuws,.nl staat het integrale verhaal zoals de politie aankijkt tegen de aanhouding.