Afbeelding

Brigitte Roodveldt

Advocaat, woont 50 jaar in Diemen

Wat doe je in de advocatuur?
"Ik start op 1 juli met mijn eigen advocatenpraktijk in Zaandam. Ik werk al 28 jaar in loondienst als advocaat en ik vind het een uitdaging om voor mijzelf te beginnen. Ik doe strafrecht en doe zaken van cliƫnten met psychische problemen. Het is zwaar werk, maar wel heel leuk en interessant werk."

Wat zijn jouw hobby's?
"Lezen, uit eten gaan en reizen. Ik lees vooral kranten en dossiers voor mijn werk. Maar als ik op vakantie ben lees ik graag een goed boek. Mijn man Jerry en ik eten graag Aziatisch. In Diemen gaan wij regelmatig naar Stick-Up Indofood aan de Ouddiemerlaan. Dat is een goede en prettige zaak. Wij gaan ook vaak uit eten in Amsterdam."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Wij gaan graag naar Amerika. Dat is een land dat heel divers is; er zijn mooie steden zoals New York, prachtige natuurgebieden en stranden. Het is een enorm groot en divers land dat makkelijk bereikbaar is."

Doe je aan sport?
"Ik wandel veel, doe aan yoga en fitness bij Basic Fit in Diemen. Ik doe zo veel mogelijk lopend. Ik loop zeker een kilometer of zeven per dag."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik ben erg sociaal."

En jouw slechtste?
"Ik ben ongeduldig."

Wat is jouw favoriete winkel?
"Basic Line van Anja van Diemen. Ik ken Anja al heel lang."

Wat kan er beter in Diemen?
"Meer sociale huurwoningen voor met name starters op de woningmarkt. Wij kennen veel mensen van wie de kinderen graag uit huis willen, maar die geen betaalbare woning kunnen vinden."