Foto uit het archief van de kerk.
Foto uit het archief van de kerk. Foto: Sint Petrus' Bandenkerk

Parochie viert 90-jarig bestaan monument op kerkplein

DIEMEN De rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden viert op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni het negentigjarig bestaan van het Heilig Hart Monument dat voor de kerk Sint Petrus' Banden aan de Hartveldseweg staat.

In juni 1929 werd het Heilige Hart Monument voor de kerk onthuld en ingezegend. Leden van de parochie hebben een vergeeld programma van die dag en foto's gevonden.

De foto's tonen dat er negentig jaar geleden feest werd gevierd door de leden van de rooms-katholieke parochie in Diemen.

Er wordt op zaterdag 29 juni om 20.00 uur begonnen met koffie, thee, frisdrank en gebak. Ellen van Meurs van de Historische Kring Diemen zal daarna op een voor deze gelegenheid extra sfeervol ingericht kerkplein iets meer over het bijzondere beeld vertellen.

Concert

Vervolgens geven de vier koren van de Sint Petrus' Bande kerk tussen 20.30 en 21.30 uur een openluchtconcert op het kerkplein. Het betreft het PeeBee kinderkoor, het Hagunnankoor, het Allegriakoor en het Stanza dameskoor.

Daarna kunnen bezoekers genieten van een drankje. Het assortiment is daarvoor uitgebreid met een smakelijk Sint Petrus' Bandenbiertje. Op zondag 30 juni is er ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van het monument een Heilige Mis. Die mis zal worden voorgegaan door pater Frans Mulders. Het Allegriakoor zal medewerking aan de mis verlenen.

Na de mis is de prijsuitreiking van een kleurwedstrijd en is er koffie met gebak.