Een mooie zondag met een mooie wedstrijd.
Een mooie zondag met een mooie wedstrijd.

Dikke winst TIW-Survivors

DIEMEN Na een weekje rust moest TIW-Survivors afgelopen zondag aantreden tegen Quick Amsterdam. Ondanks dat het in de tweede inning erg tegen zat voor TIW-Survivors met liefst vier man van Quick Amsterdam over de thuisplaat, werd uiteindelijk ruim gewonnen: 14-4.

Het veld was compleet doorweekt, maar alle plassen konden op tijd worden verwijderd om de wedstrijd toch te laten doorgaan en het werd al bij al een mooie zondag met een mooie wedstrijd. In de tweede inning pakte Quick de zaken voortvarend aan door vier man over de thuisplaat te bonjouren, maar in plaats van dat dit verlammend werkte bij TIW-Survivors zorgde het juist voor een wake-upcall.

In zowel de 2de als de 3de slagbeurt scoorde TIW-Survivors een punt, maar in de 4de slagbeurt nam TIW-Survivors het heft in handen door 5 punten te scoren.

Bas Kitslaar sloeg een honkslag waarop 1 punt gescoord kon worden, Maurice Rebel sloeg zelf de bal ook het veld in, waarop ook 1 punt gescoord kon worden. Leon Heystee kreeg de bal op z'n lichaam gegooid, waarna hij vrije loop kreeg naar het eerste honk. Doordat alle honken bezet waren, werd er ook hierdoor 1 punt gescoord. Nick Hey sloeg deze slagbeurt een honkslag, waardoor 2 punten gescoord werden.

Geen fouten

In de 5de slagbeurt voegden de Diemenaren hier 3 punten aan toe en in de zevende kwamen er nog eens 4 punten bij. Dat maakte de stand 14-4, waarmee de wedstrijd was gespeeld.
Jeffrey de Jong werd winnende werper met 2 keer drie slag, 2 keer vier wijd en zeven honkslagen tegen. TIW-Survivors zelf sloeg 15 honkslagen. Verdedigend werden er geen fouten gemaakt.

Zondag

Aanstaande zondag wordt weer thuis gespeeld, om 14.30 uur tegen RCH-Pinguïns.