Afbeelding
Foto:

Peter Prins

Fractievoorzitter Ouderenpartij Diemen, woont sinds 1977 in Diemen

Hoe gaat het met de Ouderenpartij Diemen?
"Goed. Wij hebben sinds vorig jaar twee zetels in de gemeenteraad en zetten ons in voor zaken die ouderen in Diemen aangaan."

Hoe vind je de positie van ouderen in Diemen?
"Er zijn hier veel zaken goed geregeld. Een voorbeeld hiervan is De Brede HOED. Daar kunnen ouderen met veel vragen terecht. Maar er kunnen ook zaken verbeterd worden. In Diemen is op steeds meer plekken de blauwe zone van kracht. Veel ouderen zijn afhankelijk van bezoekers en die bezoekers kunnen maar twee uur in de blauwe zone parkeren. Wat mij betreft wordt de tijd dat mensen in de blauwe zone mogen parkeren van twee naar vier uur verruimd."

Wat doe jij verder?
"Ik ben met deeltijdpensioen. Daarnaast ben ik zelfstandig energie-adviseur en voorzitter van filatelieclub De Zegelaars. Ik ben tevens actief lid van Vivos, de Diemense vereniging voor ontwikkelingssamenwerking. Ik ben twee perioden voorzitter van Vivos geweest."

Wat zijn jouw hobby's?
"Filatelie, fietsen, lezen en geschiedenis."

Jouw favoriete vakantieland?
"Nicaragua. Vivos heeft een vriendschapsband met het plaatsje Nandaime in Nicaragua. Ik ben er een keer of dertig geweest. Ik betaal die reizen zelf. Ik combineer dan vakantie met activiteiten voor Vivos: het ontmoeten van mensen, het bezoeken van projecten en het maken van foto's."

Jouw favoriete plek in Diemen?
"De weide met de stenen schapen in Diemen-Noord. Vanaf een afstand lijkt het alsof er echte schapen staan."