Bus 44

Vervolg van voorpagina.

De bus stopt tot en met vrijdag 14 juni bij de voormalige halte van lijn 19 ter hoogte van de Schoolstraat. Bus 44 rijdt vanaf zaterdag 15 juni weer de gebruikelijke route en stopt dan ook bij de nieuwe halte op de Hartveldseweg. De halte bij de Schoolstraat is vanaf 15 juni niet meer in gebruik; de abri en de borden worden zo spoedig mogelijk verwijderd.


Vragen over ontheffing blauwe zone

DIEMEN De fractie van Ons Diemen heeft aan het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over het bedrag dat bewoners van Diemen-Zuid moeten betalen voor ontheffing voor de blauwe zone.

Met ingang van maandag 3 juni is de blauwe zone in Diemen-Zuid uitgebreid. "Bewoners hebben in mei een brief ontvangen waarin stond dat zij 84 euro voor een ontheffing moesten betalen. Diverse bewoners van Diemen-Zuid hebben ons benaderd en laten weten dat zij half mei 84 euro hebben betaald voor een ontheffing voor de blauwe zone. De blauwe zone is op 3 juni ingegaan en het tarief voor een ontheffing voor de rest van dit jaar moet volgens ons 72 euro zijn", aldus de fractie van Ons Diemen. Wethouder Lex Scholten legt uit dat de bewoners een keuze hadden: zij konden voor 84 euro een ontheffing kopen die half mei inging, waardoor zij vanaf die datum vast in de andere blauwe zones konden parkeren of een ontheffing aanschaffen die op 3 juni inging. Die kost 72 euro.


Herdenking Rustoord

DIEMEN Op begraafplaats Rustoord aan de Weesperstraat wordt vrijdag 14 juni de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst gehouden, van 20.00 tot circa 21.00 uur.

Ook dit jaar heeft het bestuur van de belangenvereniging van Rustoord een mooi programma samengesteld, met onder andere muziek gespeeld door de Diemer Harmonie, zang van de zangeres Paula Leek en het voorlezen van gedichten. Wethouder Jorrit Nuyens houdt een toespraak. Na afloop kunnen bezoekers koffie en thee drinken in de koffiekamer van de begraafplaats. Iedereen is welkom.