Nilaya Holwijn krijgt hulp van kok Mars van Eijk en de kinderraad.
Nilaya Holwijn krijgt hulp van kok Mars van Eijk en de kinderraad.

Kinderburgemeester Nilaya Holwijn organiseert kookcafé

DIEMEN Kinderburgemeester Nilaya Holwijn organiseert op woensdag 19 juni een kookcafé voor gezinnen met weinig geld. Het kookcafé vindt plaats in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid.

Tijdens de landelijke dag voor de kinderburgemeesters in Nederland die in 2018 in Diemen werd gehouden, moesten alle aanwezige kinderburgemeesters een initiatief bedenken voor gezinnen met weinig geld.

Nilaya kwam op het idee om een kookcafé te organiseren. De inschrijving is inmiddels gesloten. Een paar gezinnen hebben zich via Stichting Welzijn Diemen aangemeld. Nilaya heeft inmiddels al een gesprek gehad met Mars van Eijk, de vaste kok van het Huis van de Buurt 't Kruidvat, over lekkere recepten. Jumbo Diemen Zuid werkt mee door de ingrediënten te sponsoren.

Hulp van kinderraad

Mars van Eijk zal de maaltijd samen met de gezinnen bereiden, waarna ze rond 18.00 uur met elkaar aan tafel gaan om al het lekkers op te eten. Mars krijgt hulp van Nilaya en een aantal kinderen van de kinderraad, die de zaal zullen versieren en de tafels zullen dekken.

Gezond en lekker

Nilaya: "Tijdens het kookcafé leren de mensen die komen eten dat zij met weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd kunnen maken. Zij kunnen dan voortaan thuis ook zo'n maaltijd bereiden."

Nilaya geeft eerlijk toe dat zij thuis zelden helpt met koken. "Ik vind bakken leuker dan koken. Thuis bak ik weleens, bijvoorbeeld cake. Mijn ouders en zus mogen die cake dan opeten. Ik neem meestal maar één plakje. Ik vind het bakken van een cake leuker dan de cake opeten."