Mark Steur, trainer van SV Diemen.
Mark Steur, trainer van SV Diemen. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen: zeven nieuwe spelers

DIEMEN SV Diemen heeft onlangs het seizoen 2018-2019 afgerond. De technische staf is echter volop bezig met het samenstellen van de selectie voor het seizoen 2019-2020. De KNVB heeft de deadline voor spelers die van vereniging willen veranderen vastgesteld op 15 juni 23.59 uur.

SV Diemen heeft afscheid genomen van twee spelers: verdediger Jelle de Wild en aanvaller Bright Owusu. De Wild gaat een jaar in Barcelona wonen en Owusu vertrekt naar een andere vereniging. Het is nog niet bekend voor welke club hij volgend seizoen uitkomt. De overige spelers hebben aangegeven bij SV Diemen te blijven.

SV Diemen heeft al zeven nieuwe spelers aangetrokken. Het gaat om Omar Shariff (verdediger, Hillegom), Tyshawn Okoh (verdediger, JOS/Watergraafsmeer 2), Magdy Ibrahim (middenvelder, FC Abcoude), Terence Koswal (een spelers die de hele linkerflank kan bespelen, FC Abcoude), Ismael Kartodimedjo (aanvaller, Blauw-Wit Beursbengels) en de aanvallers Shah Malik en Sharinda Jagroep van Sporting Almere, de oude club van trainer Mark Steur.

Steur is tevreden over de samenstelling van de selectie: "Het was nodig om een aantal nieuwe spelers te halen. Een aantal jongens in onze selectie is al op leeftijd en enkele spelers kampen met blessures. Het is altijd afwachten of zij een heel seizoen inzetbaar zijn."

Afgelopen seizoen werd de selectie van Steur versterkt met een aantal voormalige jeugdspelers die veel speeltijd hebben gekregen. Het ging om onder anderen keeper Dean Palmer, verdediger Peter Holthuizen en Jessy te Paske (verdediger). "Ik hoop dat er opnieuw een aantal spelers van de A1 doorschuift naar de A-selectie. Maar het is niet altijd zo dat voormalige jeugdspelers meteen kunnen meedraaien met de selectie", aldus Steur. SV Diemen begint 13 augustus met de voorbereiding op het seizoen 2019-2020.