Dave Goemans (rechts) in zijn zaak.
Dave Goemans (rechts) in zijn zaak.

Alexanderhoeve Kaas & Noten geopend

DIEMEN De winkel Alexanderhoeve Kaas & Noten in winkelcentrum Diemerplein is vrijdag opengegaan. Dave Goemans (32) uit Diemen is eigenaar van de zaak.

Dave werkte in het verleden onder meer in een supermarkt en in de bouw. Zijn grote droom was echter om een eigen zaak te starten. Die droom is nu uitgekomen. Dave vertelt dat hij naast Hollandse en buitenlandse kazen ook noten, wijnen en diverse delicatessen verkoopt.

Alexanderhoeve omschrijft zich als een een no-nonsense-organisatie, die korte lijnen heeft en direct inspeelt op de wensen van de klant. De Alexanderhoeve ligt in Woerden aan de oever van de Oude Rijn. Hier is de basis van het bedrijf ontstaan. "Alexanderhoeve houdt van het originele, authentieke product en levert kaas zoals die vroeger door de boeren werd gemaakt. In authentieke kuipen in handgewassen katoenen doeken. Gemaakt door de boerin zelf, dus echt handwerk. Alexanderhoeve heeft een groot assortiment Noord-Hollandse kazen die in de eigen pakhuizen liggen te rijpen. Dat is ook wat Alexanderhoeve met haar winkels wil uitstralen: toegankelijkheid met authentieke producten. Het gaat om de beleving van de klant, maar met een goede prijs-kwaliteitverhouding", zo omschrijft Alexanderhoeve het concept.

Dave is in de periode voor de opening druk in de weer geweest, onder meer met de inrichting van de zaak. Het resultaat mag er zijn. Dave heeft er zin. "Wij hebben een gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig assortiment. Ik ben ervan overtuigd dat mensen kwaliteit herkennen en waarderen. Er komen steeds meer mensen in Diemen wonen en daardoor wordt het steeds drukker in het winkelcentrum." De Alexanderhoeve is open op maandag van 12.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.