Biesbosch

Vervolg van voorpagina.

De bewoners van Biesbosch zijn ontstemd over het plan van de gemeente om op de speelplek in hun wijk eventueel woningen te bouwen. Dit zal volgens hen ten koste gaan van de cohesie van de wijk en tot gevolg hebben dat een groene oase van rust zal verdwijnen. Het gaat om een plek waar veel kinderen spelen en ook volwassenen graag verblijven. De leden van de werkgroep geven aan dat zij zich tot het uiterste zullen verzetten tegen het plan van de gemeente.

De werkgroep bereidt op dit moment een enquĂȘte onder de bewoners van Biesbosch voor, waarin ook de plannen voor woningbouw aan de orde zullen komen. Bewoners van Biesbosch die op de hoogte willen worden gehouden van de activiteiten van de werkgroep kunnen een e-mail sturen naar Biesbosch-Diemen@ziggo.nl.

Wethouder Lex Scholten: "Het gaat hier om de ruimte tussen Biesbosch en de Gooiseweg. Het terrein is ruim 25.000 vierkante meter groot. De sport- en speelvoorzieningen zijn ca 6.000 vierkante meter. Bij woningbouw blijft er tussen de 10.000 en 15.000 vierkante meter over. Voldoende voor speelvoorzieningen. Het kan best zo zijn dat de woningen naast de huidige sport- en speelvoorzieningen worden gebouwd. Maar het plan moet nog worden gemaakt. De bewoners zijn dus wat voorbarig met hun conclusies." De wethouder geeft aan dat de gemeente na de zomer met de bewoners van Biesbosch gaat overleggen om een plan te maken. "Het betreft zowel een plan voor de bouw van sociale huurwoningen als de eventuele herinrichting van het groen en het speelterrein. Als het plan gereed is zal de gemeenteraad een besluit nemen. Het tekort aan sociale huurwoningen is enorm in onze regio en wij willen elke mogelijkheid serieus bestuderen."


Nieuwe kinder-burgemeester gezocht

DIEMEN De gemeente Diemen is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Hij of zij wordt de opvolger van de huidige kinderburgemeester Nilaya Holwijn, die in september aftreedt.

Kinderen die volgend schooljaar in groep 7 of 8 zitten en kinderburgemeester willen worden, kunnen voor 14 juni een mail met een motivatie sturen naar bestuurssecretariaat@diemen.nl.