Verzet tegen bouwplan Griend

DIEMEN Bewoners van de wijk Biesbosch in Diemen-Zuid zijn een actie gestart tegen de mogelijke bouw van sociale huurwoningen in het groen aan Griend in de wijk.

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om op een aantal plekken in Diemen sociale huurwoningen te bouwen. Het betreft hier zogenaamde 'verdichtingslocaties'. De plekken die de gemeente heeft aangewezen voor onderzoek zijn naast Griend ook Buitenlust, de Harmonielaan en de Venser. Bij die laatste locatie gaat het om de plek waar nu basisschool Het Atelier staat. Naast deze locaties komen er 100 sociale huurwoningen op de Sniep en ca 700 sociale huurwoningen in Holland Park.

De bewoners van Buitenlust ageren al enige tijd tegen het plan van de gemeente. Zij willen niet dat er woningen worden gebouwd op het sport- en speelveld in die wijk. De bewoners van Biesbosch kwamen er na een bericht in het DiemerNieuws achter dat de gemeente eventueel woningen op de speelplek aan Griend wil bouwen. Een delegatie van de bewoners heeft in april ingesproken tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

Een aantal bewoners van de wijk Biesbosch heeft de Werkgroep Biesbosch Diemen opgericht. Die bestaat uit onder anderen Claudia Kneitz, Hans Sepers en Kees Lassing.

3