Genieten van de sfeer tijdens Smakelijk Diemen
Genieten van de sfeer tijdens Smakelijk Diemen Foto's: Trudy Kroese

Eten, drinken en muziek tijdens zonnige dagen

Op het Diemerplein is zaterdag en zondag het culinair festival Smakelijk Diemen gehouden. Zondag vond ook het jazzfestival Duke op het Diemerplein plaats. Het was beide dagen mooi weer, zondag was er zelfs sprake van tropische temperaturen. De organisaties van beide evenementen zijn tevreden over het verloop en het aantal bezoekers.

DIEMEN Horecabedrijven uit Diemen en foodtrucks verkochten zaterdag en zondag heerlijke gerechten tijdens Smakelijk Diemen. Brasserie Drusius en Grand Café Cheers stonden beide met een bar op het Diemerplein.

Smakelijk Diemen is een evenement voor fijnproevers. Bezoekers konden munten kopen en daarmee hapjes en drankjes halen. Het was zaterdagavond druk en gezellig. Ook waren er optredens van artiesten onder wie Sven Versteeg en Quincy uit Diemen. De 15-jarige Lina Dkiyech mocht eveneens optreden. Zij won onlangs de zangwedstrijd The Singing Kids in winkelcentrum Diemerplein.

Tijdens de tweede dag van Smakelijk Diemen vond op het Diemerplein ook het jazzfestival Duke op het Diemerplein plaats. Net als in voorgaande jaren trok dit evenement ook iets oudere bezoekers, die van de fraaie jazzmuziek genoten. Dennis Heide, eigenaar van Brasserie Drusius en organisator van Smakelijk Diemen: "Ik ben tevreden over Smakelijk Diemen. Het was heel gezellig. Er waren iets minder bezoekers dan vorig jaar. Dit is wel te verklaren: er waren afgelopen weekeinde veel evenementen in de regio."

Amy Koopmanschap, voorzitter van Stichting Duke op het Diemerplein, is eveneens tevreden. "Het was druk en de sfeer was heel goed. De jeugdbigband Junior Jazz Experience heeft aan het einde van het festival opgetreden en dat was een succes. Die band heeft een link met de Neuteblazers uit Diemen. De Neuteblazers zijn dan ook teruggekeerd om samen met de jeugdband op te treden. Ook de optredens van de leraren van Muziekschool Diemen en het Leo Herzog kwartet in het winkelcentrum waren eveneens een succes. De festivalprijs is dit keer naar de Muziekschool Diemen gegaan. De Muziekschool Diemen bestaat dit jaar dertig jaar."

 Ramon Valle en Denise Jannah.
Lina Dkiyech, winnares van The Singing Kids.
Jeff van Vliet.
Deze dames hebben het naar hun zin.