Afbeelding

Wim Amerongen

Secretaris jazzfestival Duke op het Diemerpein, woont 30 jaar in Diemen

Wat verwacht je zondag van Duke op het Diemerplein?
"Ik verwacht veel publiek. We hebben een mooi programma samengesteld en de weersvoorspellingen zijn gunstig. Het blijft zondag droog en de temperatuur stijgt tot boven de 20 graden."

Naar welk optreden kijk je speciaal uit?
"Ik ben erg benieuwd naar de jeugdbigband Junior Jazz Experience. Daarin zitten veel jongeren die studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Ik ben die band op het spoor gekomen na een tip van iemand van de Neuteblazers."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben met pensioen. Daarvoor was ik freelancejournalist. Ik schreef vooral voor vakbladen, dikwijls over ICT. Daarnaast schreef ik teksten voor bedrijven."

Wat zijn jouw hobby's?
"Vooral muziek. Ik speel contrabas en sousafoon. Ik heb dertien jaar geleden Jazzorkest MDM opgericht. Wij spelen zondag ook tijdens Duke op het Diemerplein. Ik speel eerst op contrabas en daarna op sousafoon."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Ik zit graag op het terras voor Theater de Omval."

En een favoriet vakantieland?
"Schotland. Wij gaan graag wandelen in de Highlands. Schotland heeft de reputatie dat het er vaak regent, maar de keren dat wij daar zijn geweest was het mooi weer."

Wat kan er beter in Diemen?
"De verkeerssituatie. Ik rijd auto en vaak schieten er e-bikes en snorfietsen vlak langs mijn auto. Dat zal te maken hebben met de inrichting van de straten."