SV Diemen verloor van Bloemendaal: 1-5.
SV Diemen verloor van Bloemendaal: 1-5. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen eindigt op zevende plaats van derde klasse C

SV Diemen heeft het seizoen afgesloten met een 1-5 nederlaag tegen Bloemendaal. De ploeg van trainer Mark Steur is als zevende geƫindigd.

DIEMEN Het eerste zondagteam van SV Diemen kan terugkijken op een goed seizoen. De ploeg van trainer Mark Steur heeft zich gehandhaafd in de derde klasse C en heeft vaak goed voetbal laten zien.

Steur, die afgelopen zomer startte als trainer van SV Diemen, zag dat zijn ploeg het in de eerste periode van de competitie soms moeilijk had. Maar na verloop van tijd begon het elftal vorm te krijgen en te draaien.

Sterke serie

In de tweede periode zette SV Diemen een sterke serie neer en deed tot en met de laatste speeldag mee in de strijd om de tweede periodetitel.

In de loop van het seizoen werd duidelijk dat SV Diemen geen problemen zou krijgen om de plek in de derde klasse veilig te stellen. SV Diemen werd zwaar getroffen door het besluit van de Amsterdamse vereniging Real Sranang om zich terug te trekken uit de competitie. Alle uitslagen van Real Sranang werden geschrapt. Dat kostte SV Diemen maar liefst zes punten. De laatste weken boekte SV Diemen slechte resultaten. Steur concludeerde dat het 'heilige moeten' uit de ploeg was verdwenen en een aantal spelers liet zich in de slotfase van de competitie aan blessures behandelen. Het gevolg was dat die spelers niet in actie konden komen, maar wel fit zijn op het moment dat de voorbereiding van het seizoen 2019-2020 begint.

SV Diemen sloot het seizoen 2018-2019 teleurstellend af met een 1-5 nederlaag tegen Bloemendaal. De ploeg van Steur is met 26 punten uit 24 duels op de zevende plaats geƫindigd. Alliance '22, dat met 0-0 gelijkspeelde tegen VVH/Velserbroek, is zesde geworden.

SV Diemen-trainer Mark Steur.