Besluiten uitbreiding blauwe zone

DIEMEN Het college van B en W heeft vier verkeersbesluiten genomen die betrekking hebben op de uitbreiding van de blauwe zone in Diemen-Zuid. De uitbreiding gaat op 3 juni in.

Het college van B en W besloot in maart om de blauwe zone in Diemen-Zuid uit te breiden met alle wijken die hiervan nog geen deel uitmaken. De gemeenteraad vroeg het college van B en W toen om specifieke verkeersbesluiten per wijk te nemen. Het college van B en W heeft besloten om de blauwe zone in de buurt Biesbosch uit te breiden met de nog ongereguleerde gedeelten van Boschplaat en Griend.

B en W hebben tevens besloten tot uitbreiding van de blauwe zone in het deel van de wijk Akkerland waar nog geen parkeerregulering van kracht is. Dit betreft de volgende straten: Akkerland, Boekweitdonk, Karwijzaaderf, Koolzaaderf, Maanzaaderf, Maisoord, Roggekamp (weggedeelte tussen Akkerland /Vlasdonk en Elskamp) en Vlasdonk. Ook is besloten tot uitbreiding van de blauwe zone op het parkeerterrein Roggekamp. Het college van B en W heeft tevens besloten dat het resterende deel van de wijk Schelpenhoek deel gaat uitmaken van de blauwe zone. Het gaat om Boven Rijkersloot (weggedeelte tussen de P.J. ter Beekstraat en het Zwanenpad), Tapijtschelp, Hartschelp, Slijkschelp, en Venusschelp. Het college van B en W stelt dat door het instellen van de blauwe zone de aanwezige parkeerplaatsen efficiƫnter benut zullen worden waardoor de bereikbaarheid van woningen gewaarborgd blijft. Bewoners uit het gebied komen in aanmerking voor een ontheffing.


Jaar ontheffing voor Nuijens

DIEMEN De gemeenteraad heeft wethouder Jorrit Nuijens opnieuw voor een jaar ontheffing gegeven om in Diemen te wonen. De fractie van Leefbaar Diemen stemde tegen. Leefbaar Diemen is van mening dat Nuijens al in Diemen had moeten wonen.

De gemeentewet schrijft voor dat een wethouder ingezetene is van de gemeente waar hij of zij werkt. De ontheffing kan in bijzondere gevallen telkens met een periode van maximaal een jaar worden verlengd. Het is Nuijens nog niet gelukt geschikte woonruimte in Diemen te vinden.