Het was weer druk tijdens de avondvierdaagse van Diemen.
Het was weer druk tijdens de avondvierdaagse van Diemen. Foto: Trudy Kroese

Avond-vierdaagse: lekker wandelen en feest

DIEMEN De deelnemers hebben vrijdagavond de avondvierdaagse van Diemen voltooid. Zij werden feestelijk onthaald. De avondvierdaagse was ook dit jaar georganiseerd door Het Wapen van Diemen.

DIEMEN Burgemeester Erik Boog feliciteerde de deelnemers bij de finish voor Het Wapen van Diemen. Hij deelde heel veel high fives uit en ging met veel kinderen en hun ouder(s) op de foto.

Een van de kinderen die met de burgemeester op de foto gingen was de 8-jarige Anna, leerling van basisschool Noorderbreedte in Diemen-Noord. Zij vertelde dat zij vier dagen lang met heel veel kinderen van haar school had meegedaan. Het was haar bevallen, want zij straalde van plezier. Een brassband zorgde vrijdagavond voor veel sfeer. Ook kindermascotte Diemo was aanwezig. Er stonden veel familieleden van de deelnemers bij de finish. Na afloop kregen alle kinderen hun verdiende medaille en droegen die met trots. Het weer zat mee tijdens de avondvierdaagse. Alleen op dinsdagavond was het koud en droegen veel wandelaars hun winterkleding. Maar op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond was het mooi weer. Nadat iedereen over de eindstreep was gekomen waren er optredens van DJ Jordy, Sven Versteeg en Danilo. De artiesten zorgden voor een feestelijke sfeer.

Het deelnemersveld bestond ook dit jaar uit veel kinderen. De meeste kinderen liepen vier avonden lang samen met hun ouders of andere familieleden. Ook liepen veel kinderen samen met hun klasgenootjes van basisscholen in Diemen en Duivendrecht. De 7-jarige Fabian uit Diemen en leerling van De Grote Beer in Duivendrecht vertelde voor aanvang van de laatste wandeling van vijf kilometer dat hij veel plezier had gehad. Waarom hij meedeed? "Voor de medaille", was zijn eerlijke antwoord.

Tijdens de avondvierdaagse waren er veel vrijwilligers in de weer. Het betrof onder meer verkeersregelaars, die ervoor zorgden dat de veiligheid van de wandelaars optimaal was.

De brassband zorgde voor veel sfeer.
De wandeling is begonnen.
Burgemeester Erik Boog en Anna en haar vader.
Sven Versteeg was een van de artiesten die optraden.