Smakelijk Diemen trekt elk jaar meer bezoekers.
Smakelijk Diemen trekt elk jaar meer bezoekers. Foto: Trudy Kroese

Smakelijk Diemen en
Duke op het Diemerplein

Smakelijk Diemen wordt op zaterdag 1 en zondag 2 juni gehouden. Op zondag 2 juni vindt ook jazzfestival Duke op het Diemerplein plaats.

DIEMEN De vierde editie van culinair evenement Smakelijk Diemen wordt op zaterdag 1 juni van 16.00 tot 23.00 uur en op zondag 2 juni van 13.00 tot 20.00 uur op het Diemerplein gehouden.

Smakelijk Diemen wordt georganiseerd door Dennis Heide van Brasserie Drusius in samenwerking met winkeliersvereniging Diemerplein en Daarom Diemen. Heide: "Er zijn komend weekeinde horecabedrijven en foodtrucks op het Diemerplein aanwezig. Bezoekers kunnen munten kopen en vervolgens eten en drinken kopen. Er doen zeven Diemense horeca- en cateringbedrijven mee: Grand Café Cheers, Het Wapen van Diemen, Brasserie Drusius, Baramaribo, At Your Event, Bammy's Wok en The Little Pancake Shop. Daarnaast doen er diverse foodtrucks mee van buiten Diemen. Grand Café Cheers en Brasserie Drusius staan beide met een bar op het Diemerplein. Er treden zaterdag diverse artiesten op: Johnny Rosenberg, Sven Versteeg, Jeff van Vliet, Patrick van Veen, Quincy en DJ Marco. Smakelijk Diemen trekt elk jaar meer bezoekers. Vorig jaar waren dat er zo'n 3.000. Dit jaar mikken wij op 3.500 bezoekers."

Tijdens de tweede dag van Smakelijk Diemen wordt ook het jazzfestival Duke op het Diemerplein gehouden (van 13.00 tot 20.00 uur). Het is de zesde editie van het festival. Het is de derde keer dat Duke op het Diemerplein tijdens de tweede dag van Smakelijk Diemen plaatsvindt. Burgemeester Erik Boog opent zondag het festival om 13.00 uur. Meteen daarna start het Armando Cairo Kwartet met een optreden. Om 14.00 uur vindt er een bijzonder concert plaats. Dan treden pianist Ramon Valle uit Diemen en zangeres Denise Jannah op. Vanaf 15.00 treden Boris Rodenko (piano) en Celia Berkers (zang) op en vanaf 15.30 uur is er een optreden van het Diemense dweilorkest de Neuteblazers. De Diemer Harmonie begint om 16.00 uur met een concert en jazzorkest MDM speelt vanaf 17.00 uur. The Bears Project onder leiding van Onno van Swighem treedt vanaf 17.45 uur op. Dit is een goot en eigenzinnig orkest dat de nadruk legt op improvisatie. Amy Koopmanschap, voorzitter van Stichting Duke op het Diemerplein, reikt om 18.45 uur de festivalprijs uit. Vanaf 19.00 uur is er een bijzonder optreden van de jeugdbigband Junior Jazz Experience onder muzikale leiding van Lorenzo Mignacca. De band bestaat voor een groot deel uit studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Er zijn ook optredens in winkelcentrum Diemerplein. Het Leo Herzog Kwartet treedt om 14.00 uur op, de Muziekschool Diemen om 15.00 uur.

Koopmanschap: "Tijdens Duke op het Diemerplein kunnen mensen genieten van een ander soort muziek. Muziek die je niet zo vaak hoort in Diemen: jazz geïnspireerd op Duke Ellington, maar aantrekkelijk en swingend voor jong en oud."

Meer informatie: www.duke-op-het-diemerplein.

Ook zaterdag zijn er optredens van diverse artiesten