Sam van der Waal bij Bouwmensen Amsterdam.
Sam van der Waal bij Bouwmensen Amsterdam.

Open dag opleidingsbedrijf

DIEMEN Opleidingsbedrijf Bouwmensen Amsterdam aan de Verrijn Stuartweg 48 in Diemen houdt op donderdag 6 juni een open dag. De open dag duurt van 15.00 tot 18.00 uur. Het gaat om de opleidingen allroundtimmerman, allroundmetselaar, uitvoerder bouw en servicemedewerker gebouwen. Iedereen is welkom.

Bouwmensen Amsterdam is opgericht door Amsterdamse bouwbedrijven om jongeren op te leiden tot goed en vakbekwaam personeel. De leerlingen werken vier dagen per week en gaan één dag per week naar school. De opleiding duurt twee jaar. Het is ook mogelijk om een driejarige allroundopleiding te volgen.

Bouwmensen Amsterdam werkt samen met de ROC van Amsterdam en is onderdeel van Talent voor Techniek, een samenwerking tussen de technische opleidingsbedrijven in Noord-Holland.

Bijna klaar

Een van de jongeren die de opleiding bij Bouwmensen Amsterdam volgen is Sam van der Waal (19) uit Amsterdam. "Ik werk vier dagen per week bij Van Leeuwen's Bouwbedrijf in Amstelveen en ga elke vrijdag naar Bouwmensen Amsterdam. Drie jaar geleden ben ik hier aan de opleiding begonnen en ik ben dus bijna klaar." Sam heeft veel plezier in zijn werk en de opleiding in Diemen. "Ik heb in het verleden een opleiding voor kok gedaan, maar dat werk is niets voor mij. Het werk in de bouw ligt mij veel beter. Ik vind het prettig om met mijn handen te werken en iets te maken. Het is mooi dat je na afloop van je werk het resultaat ziet. Ik vind het ook leuk om met mijn collega's samen te werken." Hij vertelt dat hij tijdens zijn opleiding bij Bouwmensen Amsterdam veel heeft geleerd en nog steeds leert. Het gaat om specifieke vaardigheden die hij tijdens zijn werk nodig heeft en zaken als veiligheidsvoorschriften en voorzorgsmaatregelen die worden genomen om veilig te kunnen werken.