SV Diemen en Zwanenburg wisten niet te scoren.
SV Diemen en Zwanenburg wisten niet te scoren. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen speelt gelijk

DIEMEN SV Diemen heeft zondag voor eigen publiek met 0-0 gelijkgespeeld tegen Zwanenburg. Het was een teleurstellend resultaat, want Zwanenburg staat op de laatste plaats van de derde klasse C.

Mark Steur, de trainer van SV Diemen, is van mening dat zijn ploeg had moeten winnen. "Wij misten een aantal spelers vanwege onder meer blessures. Daarnaast had ik maar twee jongens op de bank zitten. Normaal wordt de selectie voor de wedstrijd aangevuld met spelers uit het tweede elftal. Maar omdat het tweede team nog punten nodig heeft, hebben diverse spelers die doorgaans deel uitmaken van de A-selectie een hele wedstrijd in het tweede elftal gespeeld. Wij hebben een aantal kansen gekregen, die niet zijn benut. Het is jammer dat wij niet hebben gewonnen. Maar je merkt dat het heilige moeten er niet meer bij is. Wij zijn officieel veilig en weten zeker dat we in de derde klasse blijven."

SV Diemen blijft na het duel tegen Zwanenburg op de zevende plaats van de ranglijst staan. De ploeg heeft na 22 duels 26 punten. De achterstand op Alliance '22 bedraagt nog maar één punt. SV Diemen gaat op zondag 19 mei op bezoek bij VSV, dat een-na-laatste staat. De ploeg van Steur sluit de competitie op zondag 26 mei af met een thuiswedstrijd tegen Bloemendaal.

SV Diemen had bij winst op Zwanenburg Alliance '22 op de ranglijst kunnen passeren. Alliance '22 gaat op zondag 19 mei op bezoek bij het sterke DCG (nummer twee op de ranglijst) en sluit de competitie af met een thuisbeurt tegen VVH Velserbroek. "Wij kunnen Alliance '22 nog passeren. De doelstelling is om op de zesde plaats te eindigen. Als dat lukt, hebben wij een goed seizoen gespeeld. In de tweede periode hebben wij tot en met de laatste speeldag meegedaan om de periodetitel", aldus Steur.