In najaar besluit middelbare school

DIEMEN De gemeente Diemen heeft opdracht gegeven aan het Kohnstamm Instituut om onderzoek te doen naar de redenen waarom (ouders van) leerlingen wel of niet een keuze hebben gemaakt om zich op te geven voor de Open Schoolgemeenschap Diemen (OSDiemen).

Het onderzoek is naar verwachting in het najaar afgerond. Op basis van de resultaten van dit onderzoek zullen de gemeente en de OSB een besluit nemen of er aan het begin van het schooljaar 2021-2022 alsnog wordt gestart met een middelbare school in Diemen.

Nevenvestiging

De OSB was van plan om aan het begin van het schooljaar 2019-2020 met een nevenvestiging in Diemen te starten: de Open Schoolgemeenschap Diemen. Er meldden zich echter te weinig leerlingen aan voor de havo en het vwo. Eerder dit jaar werd besloten om het initiatief (tijdelijk) op te schorten.
Wethouder Jeroen Klaasse van Onderwijs: "Als de resultaten van het onderzoek van het Kohnstamm Instituut bekend zijn, kunnen we met de OSB en mogelijk andere partners gaan bedenken hoe we het onderwijsconcept voor een middelbare school in Diemen moeten vormgeven, zodat er ook meer leerlingen met een havo- en vwo-advies voor deze nieuwe middelbare school in Diemen zullen kiezen. Deze school zou dan op z'n vroegst kunnen starten in augustus 2021."