Diemenaren kunnen zonnepanelen kopen

DIEMEN De Energiecoöperatie Diemen Ecostroom heeft zonnepanelen geplaatst op het bedrijfspand aan de Weesperstraat 118. Dit is het pand waar kringloopwinkel RataPlan tot september 2017 gevestigd was.

Op het dak zijn door het Amsterdamse bedrijf Zon & Co 240 panelen gelegd, die inmiddels allemaal verkocht zijn. Veel mensen uit Diemen en omgeving hebben twee of meer zonnepanelen gekocht en zijn daarmee lid geworden van de energiecoöperatie.

Uitkomst

Lid worden van een energiecoöperatie is een uitkomst voor veel mensen die graag zonne-energie willen opwekken, maar die mogelijkheid niet hebben omdat zij bijvoorbeeld een woning huren of in een appartement wonen. Ook mensen met een koopwoning waarvan het dak te klein is of niet geschikt voor zonnepanelen vanwege bijvoorbeeld schaduwwerking, kunnen bij de energiecoöperatie terecht.

Veel interesse

Omdat er zo veel interesse bestaat voor de zonnepanelen zal eind mei begonnen worden met het leggen van de 230 zonnepanelen op het dak van Kringloopwinkel RataPlan aan Weesperstraat 140.

Mensen die willen deelnemen en zonnepanelen willen kopen op het dak van RataPlan kunnen een e-mail sturen naar diemen@ecostroom.nu. Aanmelden kan ook via de website diemen.ecostroom.nu.


Blauwe zone in omgeving Rustoord

DIEMEN De blauwe zone wordt eind deze maand uitgebreid met de Weesperstraat tussen de P.J. ter Beekstraat en de Venserweg. Dit heeft het college van B en W besloten.

Dit besluit is genomen in verband met de hoge parkeerdruk. Door het instellen van een blauwe zone kunnen bezoekers van begraafplaats Rustoord makkelijker een parkeerplaats vinden.

Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen van mensen die hun auto niet in de buurt van begraafplaats Rustoord kunnen parkeren.