De klimwand van Scouting Diemen is altijd erg in trek.
De klimwand van Scouting Diemen is altijd erg in trek. Foto: Ingrid Voet

Loswalfestival: veel activiteiten
en optredens voor jong en oud

Komend weekeinde barst de twaalfde editie los van het Loswalfestival. Het feest duurt van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei.

DIEMEN Bezoekers van het Loswalfestival zullen diverse onderdelen van het programma herkennen. Maar er is ook een aantal zaken veranderd.

Danny Mica, voorzitter van de Stichting Loswalfestival: "De sportmarkt is van vrijdagavond naar zaterdag verplaatst. De afgelopen jaren bleek dat de sportverenigingen moeite hadden om leden te vinden die op vrijdagavond activiteiten kunnen organiseren en bij de kramen van de verenigingen kunnen staan. Op zaterdag hebben meer leden van sportverenigingen tijd."

Het gevolg hiervan is dat ook de winnaar van de Sportploeg van het Jaar pas zaterdagmiddag bekend wordt gemaakt. Er zijn vier sportverenigingen uit Diemen genomineerd: De Diemer IJsclub, SV Diemen, Algemene Tennisvereniging Diemen (ATVD) en korfbalvereniging DKV Victoria.

"De winnaar van de Sportvereniging van het Jaar 2019 wordt zaterdagmiddag 18 mei na afloop van de sportmarkt rond 16.30 uur bekendgemaakt. De prijs wordt door wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken uitgereikt. Wij hopen dat veel bezoekers van de sportmarkt en leden van de sportverenigingen in Diemen bij de prijsuitreiking aanwezig zullen zijn", aldus Mica. Vrijdag is er dit jaar vanwege het uitblijven van een sportmarkt ook geen kindervrijmarkt.

Zwemmen voor KiKa

De Meeuwen organiseert op vrijdagavond 17 mei van 19.00 tot 20.30 uur een zwemactiviteit. Zwemliefhebbers kunnen in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran zwemmen voor KiKa. Er zou aanvankelijk in de Weespertrekvaart worden gezwommen, maar omdat het water in de Weespertrekvaart te koud is, vindt de activiteit in het zwembad plaats. Voor meer informatie en aanmelden kan de website www.demeeuwen.nl worden bezocht.
Vrijdagavond treden vanaf 20.00 uur artiesten op in de tent: Yes-R, Monique Smit, Tim Douwsma, Sven Versteeg, Yves Berendse, Quincy en DJ Smokehouse. Het aanpassen van het programma voor de vrijdag heeft tot gevolg dat er nu op zaterdag en zondag een braderie op de loswal is. In het verleden was er ook op vrijdag een braderie. Op zaterdag 18 mei is er vanaf 10.00 uur een uitgebreid programma: een braderie, een sportmarkt (aanvang 12.00 uur) waar de Diemense sportverenigingen zich presenteren en demonstraties geven. Daarnaast zijn er onder meer een poppenkast, activiteiten van de kinderboerderij, een klimwand van Scouting Diemen, een springkussen, een kleuterdraaimolen, een meet & greet met Shaun het Schaap, een meet & greet met Diemo en een Picnic-ballenbak. Kinderen kunnen zich uitleven met waterballen op de Weespertrekvaart. Ook kunnen zij met behulp van touwen over de Weespertrekvaart klimmen. Van 10.00 tot 13.30 uur is er een judotoernooi in de tent. Aansluitend is er een gratis kinderbingo. 's Avonds zijn er optredens van Dion van Ark, New Timeless, Bryan B, Baas B en Denny Braaf. Op zondag 19 mei is er van 11.00 tot 17.00 uur een uitgebreid programma. Ook dit jaar wordt de Veiligheidsdag gehouden. De politie, brandweer, GG &GD en de dierenambulance verlenen hun medewerking. Er zullen diverse demonstraties zijn, ook in het water van de Weespertrekvaart. Op zondag is er van 11.00 tot 17.00 uur tevens een braderie. Danny Mica verheugt zich op de twaalfde editie van het Loswalfestival. "We zijn als Stichting Loswalfestival al lange tijd bezig met de voorbereidingen. Wij krijgen dit jaar hulp van tussen de 20 en 25 vrijwilligers. Daarnaast kunnen wij rekenen op de steun van de afdeling Diemen van de EHBO en Scouting Diemen."

Er is dit keer ook op zondag een braderie
op de loswal

Het volledige programma van het Loswalfestival is te vinden op www.loswalfestival.nl.