College wil betere kwaliteit lijn 19

DIEMEN Het college van B en W heeft het GVB in een reactie op het conceptvervoerplan 2020 verzocht om de kwaliteit van tramlijn 19 te verbeteren.

Het college van B en W wijst er in de reactie op dat op lijn 19 oud materieel wordt ingezet en dat de haltes op het Alexanderplein in Amsterdam te kort zijn. Dit zijn de haltes waar reizigers kunnen overstappen van lijn 19 op lijn 14 of van lijn 14 op lijn 19. "De inzet van oud materieel gaat ten koste van het comfort van reizigers en heeft tevens tot gevolg dat er weinig ruimte is voor rolstoelen en kinderwagens. Ook zijn er regelmatig storingen", aldus het college.

Het college van B en W wil graag dat er weer een directe openbaarvervoerverbinding komt tussen de wijk Biesbosch in Diemen-Zuid en het centrum van Diemen. Bewoners van Biesbosch moeten nu gebruikmaken van de metro en bij station Diemen-Zuid overstappen op bus 44 of een flink stuk lopen om bij de halte van bus 44 bij station Diemen-Zuid te komen.

Het college van B en W is wel te spreken over het voornemen van het GVB om in 2020 een nieuwe nachtbuslijn te introduceren. Het betreft hier een snelbus tussen Amsterdam Centraal en station Amsterdam Bijlmer Arena. Het college van B en W verwacht hierdoor dat nachtbus 287 die door Diemen rijdt enigszins wordt ontlast, waardoor er meer ruimte in de bussen ontstaat en de betrouwbaarheid van de lijn beter kan worden gewaarborgd.


Vijf weekeinden geen treinen tussen Diemen-Zuid en Schiphol

DIEMEN Er rijden vanaf dit weekeinde vijf weekeinden lang geen treinen tussen station Diemen-Zuid en Schiphol. Dit in verband met werkzaamheden.

Reizigers kunnen op het Centraal Station de trein naar Schiphol nemen. Op zondag 12 mei en zondag 19 mei rijden er tot 12.30 uur geen treinen tussen Diemen-Zuid en Weesp. NS zet op dit traject bussen is. NS adviseert reizigers om kort voor het vertrek de reisplanner te raadplegen: www.ns.nl.